Recent, s-au făcut paşi importanţi spre construirea magazinului Kaufland la Târgu Neamţ. Primăria a eliberat autorizaţia de construcţie pe 31 octombrie 2019, magazinul urmând a fi ridicat pe un teren din vecinătatea Judecătoriei, ce aparţine unei persoane private. Autorizaţia a fost eliberată pentru SC AMIPROD WOOD SRL, ce aparţine unui om de afaceri din comuna Vânători-Neamţ, domnul Neculai Amihăesei.

Documentul are o valabilitate de 12 luni şi o durată de execuţie de 12 luni. Constructorul noului Kaufland de la Târgu Neamţ, ce se va întinde pe o suprafaţă de 20.000 de mp, va fi societatea SSAB AG SRL Bacău. De asemenea, se va realiza şi un sens giratoriu la capătul podului Ozana (la intersecţia cu Judecătoria), lucrare ce va fi realizată şi suportată financiar de către constructorul SSAB AG SRL.

“Terenul nu este al primăriei şi este o investiţie privată ce nu are legătură cu administraţia locală. Însă, pe lângă faptul că se vor crea locuri de muncă şi vor veni taxe şi impozite la bugetul local, consider că un lucru bun este şi realizarea acestui sens giratoriu de către constructor, pe cheltuiala sa, condiţie pe care eu şi Consiliul Local am impus-o încă de la început. Acest sens giratoriu va fluidiza traficul şi va îmbunătăţi semnficativ condiţiile de trafic”, ne-a declarat edilul. (C.T. STURZU)