0:00

Parteneriatul public-privat în spitale, „bine gândit, dar nu pentru România”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMedicii vor putea să lucreze și în regim privat în spitalele publice, pentru a obține venituri suplimentare, se arată în propunerea legislativă aprobată de Senat, acum câteva zile. Serviciile cu plată vor putea fi făcute doar dacă, în acest fel, nu va fi afectată activitatea normala a spitalului, mai scrie în proiect. Acestea vor fi prestate de către personalul medical angajat în spital sau, la cererea pacientului, de către alți medici și doar în limita specialităților medico-chirurgicale pentru care instituția medicală este autorizată.

După ce vor formula o solicitare scrisă pentru a cere servicii medicale cu plată, pacienții vor trebui să încheie un contract scris cu spitalul sau cu personalul medical desemnat. Conform expunerii de motive a propunerii legislative, sumele pe care unitățile medicale le vor obține din serviciile medicale prestate contra-cost vor fi folosite pentru a acorda sporuri salariale pentru personalul angajat.

„Din punctul meu de vedere este o lege bine gândită, dar nu în ţara care trebuie. Sper să meargă, dar am nişte reţineri, ca un om care are 36 de ani de activitate. Cred că o să fie medici, în general vorbind, care n-o să facă ceea ce trebuie la stat şi vor face la privat”, a declarat dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Pentru a se aplica, documentul mai trebuie să fie aprobat și de Camera Deputaților. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț: Căruță de bani pentru derbedei și boschetari GALERIE FOTO
Articolul următorSentință definitivă în cazul IDAC: 6 ani pușcărie și 8,3 milioane de euro de plată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.