79 de senatori și deputați din regiunea nord-est, plus Galați și Vrancea, au trecut peste apartenența politică a fiecăruia și, împreună, solicită primului ministru Dacian Cioloș o întâlnire de urgență pe tema autostrăzii Iași – Târgu Mureș, dar și finanțarea altor proiecte din Moldova.

Subsemnații deputați și senatori reprezentând județele Moldovei vă solicităm o întrevedere având ca temă soluțiile pe care le preconizați pentru îndeplinirea promisiunii făcute la Iași, în ziua de 24 ianuarie a.c., privind realizarea unei autostrăzi care să facă legătura dintre  Moldova și Ardeal. Vă solicităm, de asemenea, ca, folosind acest prilej, să ne prezentați și situația finanțărilor bugetare pentru celelalte proiecte investiționale ale Moldovei. Vă propunem ca această întrevedere să aibă loc cât mai urgent posibil la sediul Parlamentului, în prezența parlamentarilor semnatari”, se arată în scrisoarea senatorilor și deputaților din Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, potrivit stiripesurse.ro.

ioan munteanuȘi eu am semnat”, a declarat deputatul de Neamț Ioan Munteanu. ”Inițiativa a fost a colegului Sorin Iacoban, de la Iași, care ne-a mobilizat pe toți. Am semnat pentru că vrem să-i spunem domnului prim-ministru că și noi suntem în România. Auzim mereu despre dezvoltarea economică din Ardeal, despre cât de bine merg activitățile economice în zona aceea, iar noi, neavând căi de comunicație, nu putem face nimic. Orice agent economic din Moldova, dacă vrea să producă ceva, să exporte ceva, este bătut din start de cei de după arcul carpatic. Pierde categoric, prin preț. Vrem și noi să aflăm de la domnul prim-ministru ce intenții are cu autostrada Moldova – Ardeal, care se va face, la noi, probabil în anul 5000, și, în mod deosebit, de drumul Piatra Neamț – Bacău”, a adăugat Ioan Munteanu, precizând totuși, cu o sinceritate resemnată, că nu trage mari speranțe: ”Șansele sunt aproape de zero. N-am fost noi în stare să facem autostradă pentru cei de la Renault”.

(ZCH News)

sursa foto: agerpres.ro