24 martie a fost decretată zi de doliu național, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Bruxelles.

Este și motivul pentru care au fost operate modificări în programul festiv prilejuit de Ziua Poliției Rutiere, pe 25 martie. Bunăoară, Poliția Bacău anunțase pentru astăzi, 24 martie, Ziua Porților Deschise la Inspectoratul județean, între orele 10 și 14, cu standuri amenajate în curte, pentru a expune tehnica folosită de polițiști (”laboratorul mobil folosit de Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Bacău pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infracțiunilor, expoziție de arme, echipamente aflate în dotarea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și autospeciale folosite de polițiștii rutieri”).

Dat fiind contextul, s-a dat ”la loc comanda”: ”24 martie a fost decretată zi de doliu național, drept pentru care toate manifestările culturale, artistice, sportive sau de altă natură, programate a fi organizate cu ocazia Zilei Poliției Române, inclusiv manifestarea ZIUA PORȚILOR DESCHISE, vor fi amânate pentru 25 martie!”, anunță IPJ Bacău.

Dacă nu intervin alte modificări, mâine, 25 martie, la sediul IPJ Bacău, va avea loc ședința festivă dedicată Zilei Poliției Române, în cadrul căreia vor fi premiați câstigătorii competițiilor sportive, desfășurate în ultimele două săptămâni pentru a marca 194 de ani de atestare documentară a Poliției Române. 25 martie a fost aleasă zi festivă și pentru însemnătatea ei creștină, fiindcă în această zi se sărbătorește Buna Vestire: ”Simbolul creștin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii, a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române”.