aleho
heidelbergcement

După o absență de câteva luni, părintele Hrisostom Filipescu a revenit în România și s-a întors la Mănăstirea Secu, fapt confirmat de purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Părintele Constantin Sturzu a comunicat oficial: ”Având în vedere numeroasele interpelări pe această temă, pot confirma oficial că mesajul de mai jos este al Părintelui Hrisostom Filipescu, care acum se află în obștea mănăstirii sale de metanie de la Secu (Neamț). M-aș bucura dacă i-ați respecta dorința Părintelui. Are nevoie de liniște și de rugăciune.
Și sper că, cu această ocazie, s-a pus punct tuturor speculațiilor pe această temă și că s-a înțeles că nu am făcut decât să spun adevărul. Celor ce m-au calomniat, jignit, amenințat cu tot soiul de lucruri pentru declarațiile mele le spun că nu e nevoie să-și mai ceară iertare, i-am iertat tot de atunci. Sper că s-a înțeles însă măcar acum că, în calitate de purtător de cuvânt, eram obligat să mă pronunț pe acest subiect ce căpătase amploare publică și crease multă sminteală (spun asta pentru cei mă acuză că nu am „acoperit” pe fratele meu precum făceau Părinții din Pateric)”.

Părintele Hrisostom a suferit o cădere psihică în luna octombrie a anului trecut, când a plecat de la Schitul Țibucani în Germania. El a urmat tratament de specialitate, timp în care le-a cerut autorităților din Germania să nu comunice nimănui unde se află. Acum, după întoarcerea la Secu, le cere credincioșilor să-i îngăduie liniștea de care are nevoie, printr-un mesaj, pe care îl puteți citi aici sau aici.