Papagalii fără bilet, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O curcă cu brâul de lână, din Roman, evident beată clește, ne dă telefon să ne întrebe de ce-i apa așa de scumpă lângă cuibarul ei, pen`că decât să deie firfireii pe apa potabilă, mai bine dă pă vin, că este mai eftin cu vr`o 20 de prețenturi. Îi răspund eu că ceilanți doi o adormit de la un pet de stejar plin ochi de oarece distilat închis la coloare. Deci… Mult stimată contemporană vertebrată, stați liniștită că domnu` coleg a lui doamna Nuți (Săr` mânușițele perpendicular din toate direcțiile și la punct fix!) muncește pentru liniștea bozonarului dvs. Cam cum o făcea gelsoru` cu banii ceilanți ai lui matale, când dormeai ca sora matale printre lemne. Că cică domnu` primărete s-o cugetat la vreme de seară să facă pe dracu`n patru s-ajungem în rai, adică să avem apa nostră în robineturile noastre de toate zilele și să n-o luăm de la Chiatra cu facturi obeze la zerouri. Și asta grabnic. Cam peste un an dă zile fără TVA. Că domnu` nu știe că e un contract care îl ține cinci ani legat de glie (adică Apa Serv) e pentru că unii consilieri de-ai lui dumnealui îs fermieri (adică cu vaca) ori pentru că o închis ocheanele la oarece. Acuma noi credem că domnu` Leo (Să trăiț!) o glumit când o zis că în 2014 o să pună apă la păpușoi den conducta proprie. Adică e de bine pentru tristul elector (sau… ulime după alte surse). Da-l interpelăm pe persoană fizică și vorghim electoral.

Și-ncă una tare cu domnu` Leo, care s-o lăudat că școalele pentru înalte foncții administrative și metode speciale de dat dume la vreme de seară, l-ar fi avut șăf de promoție pă carismaticul dom` prifect navetist zilnic de două ori pe săptămână, uneori cu brăcinarii regulamentari. Și așa dă mulțămit a fost de școală, că drept recunoștință o tremis corpulul de control, pe lîngă finanțuri și alte instituții de dat amenzi pi la pretenii lui domnu` primare (din PDL s-trăitz !) Adecă, domnu` Leo o văzut pe chelea lui, cum că că facerea de bine este ceva cu consecințe nu tocmai cușher, dar pe care nu vi le zicem că mai cetesc și copchiii. Pardon.

Mai pe dupe pene de curcan cu cașchetă, ne vine o scuturătură cu zurgălăi, cum că că o porumbelă fleașcă de mandate de căutare la intimități de acte și dosare, o dat o tură pe la ipejeu să lase o țidulă de propteală pentru un oarece grangure cam negru la gumari de la niște motorină vărsată pe jos. Că și motorina asta trebe ținută în peturi, nu numai pă hârtie în așteptare de teveauri cum să făcea într-o vreme pe la dos. Acuma, e cu belele dacă se dă drumu` la mascați să umble bezmetici, că lumea zice că nu să cade ca dupe boambe și împușcături cu chiuituri, urbea noastră să mai fie și capetala petroalelor șmenuite, că nu avem JR Ewingi ci cel mult Popești și nici Girovu` nu-i Dallas-ul care era odată. Evident la televizor. Din partea noastră, numa` bine lu` domnu` commandant dă ipejeu (S` trăiț!).

Articolul precedentANL-urile din Bicaz, mai la toamnă
Articolul următorPatru deputați nemțeni vor economii la centre sociale și școli