Astăzi, 21 iulie, la amiază, 30 de locatari dintr-un bloc de pe strada Mihai Viteazu s-au panicat când au simțit miros de fum în apartamente. Oamenii au sunat la 112 și au anunțat că arde în garsoniera vecinei lor de la etajul III. Din primele informații, femeia, în vârstă de 58 de ani, are probleme de sănătate și, potrivit martorilor din momentul când a fost luată de ambulanță, femeia le-ar fi spus cadrelor medicale că auzea voci și de asta ar fi dat foc la haine în casă.

Din fericire, femeia nu a suferit arsuri sau intoxicație cu fum și a fost internată în secția Psihiatrie de la Spitalul Roman, unde a fost luată în evidență prima dată în luna august 2020.

La solicitare au intervenit mai multe echipaje de pompieri cu autospeciale și cu autoscara.

“La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului Roman și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă în camera unei garsoniere situată la al treilea etaj, într-un bloc de locuințe din strada Mihai Viteazu, cu degajare mare de fum. Până la sosirea forțelor de intervenție, aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat. Proprietara garsonierei a fost preluată de echipajul de la SAJ și transportată la spital“, a precizat locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Au ars o masă din lemn şi vreo 10 kg de deșeuri textile. Pompierii au intervenit pentru evacuarea fumului din garsonieră și de pe casa scării. Nici o persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Poliția a deschis un dosar de distrugere din culpă.

Angela Croitoru

Articolul precedentNemțean internat în stare gravă, infectat cu un virus transmis de șobolani
Articolul următorPremiere de gală la Cinema Mon Amour: „Tata mută munţii” şi „Întregalde”