Vicepreședintele CJ Neamț, Dan Manoliu i-a convocat, marți, pe toți reprezentanții firmelor membre ale asocierii care a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene din Neamț. Aceștia au pus la punct ultimele detalii în ceea ce privește organizarea bazelor de deszăpezire și a stocurilor de material. ”Până joi, reprezentanții celor 4 firme trebuie să vină cu un grafic exact al modului de lucru. De asemenea, noi trebuie să avem o bază de date cu numărul de utilaje, numele șoferilor și pro-gramul de lucru, iar în plus avem nevoie să știm care sunt stocurile de material antiderapant. Deocamdată, ne-am ocupat de partea informativă, pentru că trebuie să completăm planul județean de deszăpezire”, a precizat Dan Manoliu.
Prezent la întâlnirea cu vicepreședintele CJ, Romică Rotaru, reprezentant al SC Darcons, membră a asocierii care a câștigat licitația pentru deszăpezirea drumurilor județene, a spus că, deși este un motiv de bucurie câștigarea unei licitații, nu e un lucru ușor de dus la îndeplinire.

deszapezire (2)
”Să știți că nu e chiar așa de ușor. Nu sunt bani, firma noastră mai are de recuperat, încă de anul trecut, un milliard de lei, tot de la un contract de deszăpezire. Dar asta e. Ne-am înscris și anul acesta pentru că mai devreme sau mai târziu vom primi banii. Acum ne organizăm cu utilaje și stocuri de material pentru a pune la punct planul de acțiune”, a spus Romică Rotaru.
Licitația pentru adjudecarea traseelor în sezonul 2013-2014 a fost câștigată de asocierea Drupo – Darcons – Occidental – Aqua Parc. Contractul propriu-zis urmează să se încheie, săptămâna viitoare, după ce toate documentele și dosarele licitației vor fi studiate și verificate încă o dată de Ministerul Finanțelor. Delimitarea traseelor pe care fiecare dintre aceste firme urmează să le curețe de zăpadă se va face însă în cursul acestei săptămâni, fiecare firmă urmând să aleagă zona de acțiune în funcție de numărul de utilaje și stocurile de material antiderapant. (I. CĂLIN)