Chitosca, in dribling, a dinamizat atacul Ceahlului

Nemţenii scoşi din Cupa Ligii la “loteria penalty-urilor”

Două formații cu probleme financiare au oferit un spectacol jenant publicului gălățean, într-o competiție care nu stârnește interesul microbiștilor. Oțelul s-a calificat în sferturile Cupei Ligii, după ce a învins la penalty-uri, scor 3-2 (0-0, după 120 de minute), Ceahlăul Piatra Neamț. Partida a arătat de ce formaţiile sunt cotate printre favorite la retrogradare, niciuna dintre combatante nefiind capabilă să arate un fotbal coerent, plăcut ochiului.

Copie jenantă după modelul englezesc

Noua conducere a LPF a stabilit reînfiinţarea Cupei Ligii, o competiţie care a mai făcut parte din calendarul fotbalului românesc şi în 1998, dar care s-a dovedit a fi o piatră de moară legată de gâtul echipelor mici și, în același timp, ca orice copie de prost gust după Cupa Ligii Angliei, o competiție neatractivă. În total, diriguitorii întrecerii interne au pus la bătaie premii în valoare de 1.000.000 de euro, câştigătoarei urmând să îi revină un sfert din sumă. În ciuda promovării făcute în presa scrisă, echipele participante şi suporterii acestora nu se înghesuie la această competiţie. La partida dintre Oţelul şi Ceahlăul disprețul față de fotbal și față de regulament a fost maxim. Lumea nu s-a înghesuit în tribune, iar organizatorii gălăţeni au tratat meciul ca pe unul amical. La o privire de ansamblu a terenului s-a putut vedea marcajul, cu linii mai mult curbe, decât drepte, care părea realizat în fugă. Liniile de la mijlocul terenului, dar şi cele ale celor două careuri, erau atât de strâmbe, încât soarta meciului putea fi uşor influenţată de fazele considerate ”la limită”, sau ”grele”, cum le denumesc arbitrii. Dar, oficialii nu au comentat nimic, iar interesul, care dictează de multă vreme peste regulament în fotbalul românesc, a făcut ca partida să înceapă la ora fixată.

Andrei Marc a ratat pelaty-ul decisiv pentru Ceahlaul

Margină a ratat ocazia meciului

Jocul, în ansamblu, a scos în evidență limitele jucătorilor celor două echipe, iar, în ceea ce privește Ceahlăul, semnalele trase de cotidianul nostru, s-au dovedit a fi adevărate. Pietrenii n-au rezolvat problema atacanților pe perioada verii. De partea celaltă, gazdele au atacat haotic, iar oaspeții și-au dat prea târziu seama că pot depăși un adversar care-și pune înteaga forță în pătrunderile lui Onwachi. Prin urmare, spectatorii, și așa puțini, au asistat la 120 de minute de chin ai celor 28 de purtători de tricouri de fotbaliști (cu tot cu rezerve), doar Zaharia și Chitoșcă lăsând impresia că mai știu ceva cu mingea. Ceahlăul a ratat șansa de a mai aduna ceva bani în cont, ușor de câștigat, pentru că elevii lui Marin Barbu și Florin Marin au avut în față o echipă aflată în insolvență, sub administrare specială, cu un antrenor neamț care a adunat un grup de fotbaliști în ultimele 3 săptămâni. Ceahlăul a fost surpriza neplăcută a acestui joc, pentru că venea după o pregătire intensă, cu două cantonamente (unul de acumulări fizice și unul plin de jocuri amicale), caracterizate ca fiind ”bune”, dar lipsa unui atacant, capabil să marcheze și să decidă soarta unui joc  s-a văzut. La fel, lipsa unui coordonator de joc, capabil să verticalizeze jocul spre poarta adversă. Nefiind capabili să atace careul advers, în prima repriză, fazele de poartă au fost puține. Sub un soare care a chinuit și mai mult ”talentul” jucătorilor, Gheorghiu a trimis puțin pe lângă poartă în debutul partidei (minutul 3), fiind imitat de Onwachi la cealaltă poartă (16). Cea mai mare ocazie a ratat-o Ceahlăul, prin Margină, acesta scăpând singur cu Vlăsie, însă goalkeeperul oțelar a reușit să blocheze tentativa de dribling a jucătorului nemțean.

Ceahlăul a mai ratat o șansă, în prelungiri!

Partea secundă a fost ceva mai animată, pentru că Oțelul și-a dat seama că joacă pe teren propriu și poate scăpa printre degete banii promiși de LPF echipelor calificate, cu care administratorii își mai pot achita din datorii. Zaharia a încercat să demonstreze că este peste nivelul colegilor săi, dar șuturile sale au fost respinse de fiecare dată de Jovic (75 şi 80), în timp ce Sipovic a trimis mingea aproape de bară cu un șut de la 14 metri, în ultimul minut de joc. Prelungirile nu au adus nimic nou, singurele situații mai răsărite fiind cele în care oțelarii au solicitat penalty, dar fără niciun rezultat și ocazia mare a Ceahlăului, care a trimis mingea în bară, la chiar ultima acțiune a partidei, în minutul 120! Cum meciul nu s-a soldat cu nicio câștigătoare, nici după cele două reprize de prelungiri, s-a trecut la loviturile de departajare:

0-1: Țepeș a marcat pentru Ceahlăul.
1-1: Căpitanul Mișelăricu a restabilit egalitatea.
1-1: Vlăsie a respins șutul lui Achim!
2-1: Zaharia a adus Oțelul în avantaj.
2-1: Chitoșcă a trimis peste poartă.
2-1: Cojoc a avut o execuție foarte slabă, iar Jovici a parat.
2-2: Nemțenii au egalat.
3-2: Tânărul Stoian a readus echipa gazdă în avantaj.
3-2: Vlăsie a respins șutul lui Marc și a consfințit calificarea Oțelului Galați în optimi!

Din păcate, suporterii Ceahlăului nu au prea multe motive de bucurie, jocul echipei fiind unul foarte slab, fiind evidente atât lipsa unor jucători de valoare pe anumite posturi, cât și lipsa de coeziune între jucători. Dacă timpul poate rezolva cea de-a doua problemă, pentru prima doar conducerea clubului poate găsi soluții. Cert e că pe Ceahlăul o așteaptă vremuri grele.

Cristi SOROCEANU

OŢELUL: Vlăsie – Cojoc, Mişelăricu, Sipovici, Murgoci – V. Gheorghe (81 – Andrei Marius), Cucu – Onwachi, Tudorie, S. Ilie (55 – Zaharia) – C. Cristea (64 – Stoian)
Antrenor: Michael Weiss

CEAHLĂUL: Jovici – Dumitraş, Marc, Ichim, Cazan – Popadiuc (84 – Țepeș), Achim, Onciu (112 – Ștefănescu), Ad. Gheorghiu (64 – Chitoșcă) – Margină, Mândruşcă
Antrenor: Marin Barbu

Articolul precedentŞeful SIPI Neamţ vrea la pensie
Articolul următorAm avut piață. Vom avea altceva?

1 COMENTARIU

  1. Din pacate ,nu poti face din r……. ,bici,fara doi mijlocasi experimentati si doi atacanti de calitate avem locul 16-17 asigurat.Retrogradare usoara ,Mestecaneanu,Pinalti &comp!

Comments are closed.