dgipi site

* comisarul sef Valentin Hăisuc rămâne în sistem până la 1 septembrie

Zvonurile despre schimbarea conducerii Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ se confirmă în sensul că actualul şef mai rămâne în sistem doar până la 1 septembrie. Conform purtătorului de cuvânt al DGIPI, comisarul şef Valentin Hăisuc a depus deja raport de pensionare şi „cel mai probabil” îşi va exercita atribuţiile încă o lună şi câteva zile. „Domnul comisar şef îndeplineşte toate condiţiile de pensionare şi a depus raport în acest sens. După data de 1 septembrie, se va face o împuternicire sau o numire până la organizarea unui concurs”, ne-a declarat Alina Enciu, purtătorul de cuvânt al DGIPI.

Reprezentanta Biroului de presă al instituţiei a precizat că nu are cunoştinţă ca şeful SIPI Neamţ să fie supus vreunei verificări interne şi să-şi fi „grăbit” ieşirea din sistem din acest motiv. Cât despre suspiciunile de „afaceri” pe care zvonul public le pune în sarcina şefului Serviciului tehnic, comisarul şef Iulius Munteanu, purtătorul de cuvânt al DGIPI s-a rezumat în a preciza că o surprinde faptul că numele unei persoane care deţine această funcţie a fost făcut public şi că primele condiţii pentru conducerea acestor servicii – de mare importanţă pentru instituţie – sunt „moralitatea şi integritatea”.

Cât despre „afaceri incompatibile cu funcţia”, însuşi Andrei Părpăuţă susţine – din Suedia – că doi ofiţeri din cadrul SIPI Neamţ (alţii decât Iulius Munteanu) ar fi fost implicaţi în mega-escrocheria care i-a adus lui condamnarea la închisoare. Şi de aici încolo, în funcţie de principiile după care se ghidează orice muritor din afara sistemului (începând cu „Părpăuţă spune ce vrea el” şi terminând cu „nu iese fum fără foc”) drumul spre speculaţii nu mai are nicio barieră. (C. MIRCEA)

Articolul precedentInterviu cu Florin Dospinescu, un handbalist de top
Articolul următorOțelul – Ceahlăul 3-2 (0-0; 0-0)