Otelul - Ceahlaul

Gazdele aveau mare nevoie de victorie. Poziția din clasament și perspectiva vinderii clubului unui nou investitor, capabil să plătească salariile restante de 3 luni, dând destui fiori roș-alb-albaștrilor. De partea cealaltă, Ceahlăul, ceva mai relaxată, pe o poziție unde nu i se poate întâmpla mare lucru, a pregătit meciul așa cum a știut mai bine: s-a închis în apărare, pasând sarcina golului pe ”umerii” unui eventual contraatac.

Startul meciului a fost de bun augur pentru gălățeni. Astafei, din poziție favorabilă a șutat puternic în bară, în minutul 10, dar mingea s-a oprit în bară, iar ajutorul lui Sebastian Colţescu, liderul greşelilor de arbitraj din acest sezon, a venit la fix. Giurgiu a căzut teatral în careu după un contact cu Onciu, dar elevii lui Ewald Lienen n-au ştiut să-şi fructifice şansa în minutul 17. Astafei a tras slab, ca un începător, de la punctul cu var, slab, cu latul şi pe centrul porţii, ajutîndu-l pe Calancea să devină erou sub Pietricica. Singurul gol al partidei a venit în ultimele secunde ale primei reprize, după o lovitură de cap al lui Cânu din 2 metri. Partea secundă le-a aparţinut în ceea ce priveşte ocaziile gazdelor, dar degeaba. Prestia (în minutul 51) şi Tudorie (în minutul 58) s-au văzut neputincioşi în faţa aceluiaşi portar moldovean Calancea, care a salvat incredibil de fiecare dată. Singura mare ocazie a pietrenilor în actul second, i-a aparţinut lui Golubovici (în minutul 82), care a trimis puţin pe lîngă poartă, o centrare a lui Constantinescu.

Antrenorul Costel Ilie, joacă, pragmatic, la rezultat, dar nimeni nu-i poate imputa nimic. Fotbalul se joacă pe puncte, iar punctele aduc bani din drepturile de televizare.

CEAHLAUL PIATRA NEAMT - CORONA BRASOV, SCOR 3-0, ETAPA 2, CAMPIO

“Sunt fericit că am reuşit să luăm toate cele trei puncte. E adevărat, cu puţin noroc. Eram pregătiţi pentru jocul lor de pase. Nu ne putem gândi la cupele europene. Anul trecut această echipă s-a salvat pe final de la retrogradare, normal că obiectivul este să evităm acea zonă. Nu s-au făcut mari investiţii. Orice punct e, însă, binevenit. Se simte lipsa lui Miriuţă, dar trebuie să accepţi. A fost alegerea lui, acolo nu-i merge foarte bine, noi ne facem treaba aici cu antrenorul actual”, a spus Gabi Cânu la Dolce Sport, după încheierea partidei.

În urma acestui succes, Ceahlăul a urcat pe locul 7, cu 33 de puncte, la 6 puncte de locul IV, ocupat de Dinamo, ultimul care duce într-o cupă europeană. Costel Ilie, i-a luat însă, fața, cum se spune în fotbal, fostului său antrenor, Vasile Miriuță, care a rămas pe locul 8 cu CFR Cluj, la două puncte distanță de Ceahlăul. În plus, Costel Ilie e neînvins de la începutul minireturului și se pregătește de încă o deplasare dificilă, la FC Brașov. (C. SOROCEANU)

Oţelul: Goicoechea – D. Popescu, Prestia, Sipovic, Filip (min.74 – Zaharia) – Fl. Lovin (min.88 – Gavrilă), A. Cooper, Giurgiu – Astafei (min. 70 – Henrique), Tudorie, Băjenaru
Rezerve: Abraham, Sergiu Costin, Mişelăricu, Sevilliano

Ceahlăul: Calancea – Dumitraş, Cânu, Marc, Slavickas – Achim (min.87 – Jula), Onciu, A. Gheorghiu, Garcia (min. 71 – Ichim), Chitoşcă (min.55 – Constantinescu) – Golubovic
Rezerve: Jovic, Cazan, Rusu, Popadiuc

Articolul precedent„Tinerii de azi, antreprenorii de mâine” și-a desemnat câștigătorii
Articolul următorMadalina Canură şi scrisorile sale: “Înot în propria mea tinereţe / ca un copil în pantofii tăticului”

2 COMENTARII

  1. SA NU FACEM NUNTA CA NU-I CAZUL!Mai avem multe de imbunatatit la jocul echipei ,daca era 3-0 pt.Galati ,era alt discurs,oricum exprimarea jucatorilor in teren este modesta ,de apreciat rezultatul care ramane in statistici,dar atat …

  2. „singura mare ocazie din repriza secunda i-a apartinut lui Golubovici” … ei pe bune.. dar ocazia lui Constantinescu singur cu portarul a fost o ocazie mica ??

    ce se intampla cu Popadiuc ? de ce nu joaca ? e un superjucator !

Comments are closed.