cci copii

Ideea de a vinde tricouri personalizate, pictate manual,a fost cea care, în ochii juraților, de la cea de-a II-a ediție a Competiției Regionale „Tinerii de azi, antreprenorii de mâine”, a fost cea mai potrivită pentru a fi pusă în practică. Echipa „Fluffy Rules”, de la CN „Calistrat Hogaș”, formată din Andreea Elena Traistă, Ștefania Alina-Traistă, Simona Andreea-Purcaru, Ioana-Alexandra Cloșcă și profesorul coordonator Elena Bogoș a câștigat, ieri, un premiu în valoare de 300 de lei. Mai mult, Camera de Comerț și Industrie Neamț le-a promis câștigătorilor că la următorul târg vor avea asigurat, în mod gratuit, un stand la care își vor putea prezenta și vinde produsele pe care le-au conceput. Competiția antreprenorială a atras la această ediție echipe din Neamț, Iași, Botoșani și Vrancea.

Evenimentul a fost organizat de Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Inspectoratul Școlar Neamț, Camera de Comerț și Industrie Neamț și Junior Achievement și s-a desfășurat în Sala de Conferițe a CCI Neamț. Scopul acestei acțiuni, potrivit organizatorilor, a fost acela de a dezvolta competențele profesionale și de a responzabiliza tinerii în proiectarea traseului profesional prin încurajarea formării unei culturi antreprenoriale. „Vă mulțumim că nu ne-ați onorat doar cu prezența ci și cu implicarea dv. în organizarea cele de-a doua Competiții Regionale. Unii dintre dv. sunteți deja antreprenorii de astăzi, prin ideile pe care le aveți și doriți să le puneți în practică. Sperăm să aveți succes”, a spus prof. Daniela Neamțu, directoarea Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț.

În finala competiției au ajuns nu mai puțin de 10 unități de învățământ, care și-au prezentat planurile de afaceri. Chiar dacă nu toate ideile au fost considerate ca fiind de succes, organizatorii au spus că încurajează spiritul antreprenorial al tinerilor.

„Vă mulțumim că ne-ați ales ca partener și pentru cea de-a doua ediție a acestei competiții. Suntem onorați să avem cât mai multe proiecte cu tineri și mai ales cu tineri antreprenori. Noi avem o tradiție în a sprijini tinerii antreprenori, de aceea ne face o deosebită plăcere să vă avem alături și să vedem prezentările planurilor dv. de afaceri. Vă urez succes și sper să vă puneți în practică toate ideile voastre”, a spus Ana Ciobanu, consultant în cadrul CCI Neamț. (M. TEODOROF)

Articolul precedentViceprimarul Micu și-a depus raportul de activitate
Articolul următorOțelul – Ceahlăul 0-1: Succes după 4 luni!