salvati copiii logoPeste 700 de copii din comunități defavorizate din București și alte 21 de județe vor beneficia de educație preșcolară.

Organizația „Salvați Copiii” a lansat, luni, 4 iulie, 37 de grădinițe estivale, una dintre acestea fiind în oraşul Roznov (Neamţ).

Cele 37 de grădinițe estivale sunt deschise în București (sectoarele 1 și 5), Ilfov (Jilava), Iași (comunitatea Dallas), Cluj (Cluj-Napoca și Florești), Hunedoara (Lupeni și Petrila), Dâmbovița (Târgoviște, Vulcana Pandele, Potocelu, Lucieni), Constanța (Constanța și Mangalia), Mureș (Târgu-Mureș), Timiș (Timișoara), Caraș-Severin (Reșița), Dolj (Craiova), Brașov (Prejmer, Săcele), Sibiu (Alțîna), Vrancea (Slobozia Bradului), Vaslui (Vulturești), Suceava (Părhăuți), Olt (Drăgănești Olt), Teleorman (Pietrosani), Prahova (Mărginenii de Jos), Argeș (Pitești), Călărași (Chiselet), Neamț (Roznov).

Grădinițele vor funcționa pe perioada verii, între 4 iulie și 2 septembrie, pentru a facilita creșterea nivelului de pregătire pentru școală și accesul la educație primară, dar și pentru a preveni abandonul școlar pe termen lung al copiilor proveniți din medii defavorizate. 36 de cadre didactice, care vor lucra direct cu cei mici, au fost pregătite special pentru acest program. Până în prezent, „Salvați Copiii” a integrat peste 5.500 de copii de vârstă preșcolară și a instruit peste 1.370 de educatori care lucrează cu copii din comunități defavorizate.

„«Salvați Copiii» își dorește să ofere sprijin tuturor copiilor, pentru ca aceștia să poată porni cu șanse egale în viață. În acest sens, accesul la educație, începând cu integrarea copiilor în grădinițe, este crucial. Pentru a reduce decalajul la învățătură pentru copiii aflați în pragul excluziunii sociale, «Salvați Copiii România» este singura organizație care desfășoară, de cinci ani, inițiativa Grădinițele estivale, parte din programul Șanse egale pentru toți copiii, într-o societate fără discriminare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii România”. (ZCH NEWS)

Articolul precedentZi plină: contrabandist căutat în Germania, permis fals şi Volkswagen furat din Italia
Articolul următorAgenţi de poliţie nemţeni acuzaţi de trafic de influenţă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.