spaga la politieParchetul Judeţean Neamț a dispus trimiterea în judecată a doi agenți de poliție, acuzaţi de „3 infracțiuni de trafic de influență”, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Neamţ.

„În cursul anului 2010, A.C.F., agent de poliție, a primit de la două persoane suma totală de 3.500 euro și 7.000 lei, pentru a interveni pe lângă organele de cercetare penală, care aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, intervenţie ce urmărea obţinerea unei alcoolemii sub limita prevăzută de norma penală”, se precizează în comunicatul citat.

„În cursul lunii noiembrie 2014, A.C.F., împreună cu B.S.N., agent de poliție la rândul său, au pretins de la două persoane suma de 1.000 euro, pentru a interveni pe lângă organele de cercetare ce aveau în lucru un dosar penal în care una dintre acestea era cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, intervenţie ce urmărea obținerea unei soluţii favorabile de netrimitere în judecată”, mai adaugă anchetatorii.

„De asemenea, în cursul anului 2014, cei doi agenți de poliție au pretins suma de 20.000 lei de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală, pentru a interveni la Serviciul de Medicină Legală în vederea obţinerii unei alcoolemii sub limita prevăzută de legea penală. Intervenţia nu a mai avut loc, întrucât victima accidentului rutier decedase”, potrivit aceluiaşi comunicat.

Dosarul a fost iniţiat ca urmare a 6 denunţuri depuse la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Neamţ, lucrătorii acestui serviciu fiind delegați să efectueze mai multe activități procedurale în cauză. (ZCH NEWS)

Articolul precedent„Salvați Copiii”: Grădiniţă Estivală la Roznov * 37 de astfel de unităţi în toată ţara
Articolul următorConsiliul Judeţean Neamţ – constituit legal, dar cu scandal. Ionel Arsene – preşedinte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.