vama albitaPolițiști de frontieră de la Albița (Vaslui) au reținut, duminică, 3 iulie, un bărbat cu dubla cetățenie (română și Republica Moldova), care era căutat în Germania, pentru contrabandă, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„În data de 3 iulie, în jurul orei 12:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei de stat, pentru a intra în țară, Igor D., cetățean român și Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani, pasager într-un microbuz cu destinația Spania. La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat european de arestare, de către autoritățile germane, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Bărbatul a fost predat Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Vaslui.

Permis fals în… Mercedes

Aceeaşi poliţişti au mai depistat un cetățean din Republica Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals. Ion V., în vârstă de 36 de ani, conducea un autoturism Mercedes, model GLK, înmatriculat în Franța. „Ion V. a declarat că, în luna martie a anului curent, a urmat cursurile unei școli de șoferi din Chișinău, în vederea obținerii categoriei E, dar că nu a promovat examenul final. Având nevoie de permis de conducere valabil pentru această categorie, a apelat la un conațional, care i-a procurat permisul de conducere prezentat la control”, a mai declarat Irina Mirică.

Tot polițiștii de frontieră de la Albița au depistat şi un autoturism Volkswagen Polo, care figura în bazele de date ca fiind furat, alertă introdusă de autoritățile italiene.

„S-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Andrei I., cetățean român și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Polo. Existând suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de Italia. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul de la o persoană fizică, din Chișinău, în urmă cu 2 ani, plătind suma de 3.600 euro și că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu”, a mai menţionat inspector principal de poliție Irina Mirică.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 10.000 lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentEmilia Arcan, mesaj la încheierea mandatului
Articolul următor„Salvați Copiii”: Grădiniţă Estivală la Roznov * 37 de astfel de unităţi în toată ţara
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.