0:00

Opt dintre vârstnicii de la centrul din Pângărați au ajuns în spital, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDirecția de Sănătate Publică Neamț a dispus evaluarea psihiatrică a vârstnicilor care au fost mutați din Centrul Pângărați la Centrul Social Pietricica din Piatra-Neamț. După această evaluare, s-a luat decizia ca opt dintre aceștia să fie spitalizați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru o evaluare complexă.

Potrivit prefectului Adrian Niță, “5 au diabet zaharat, unul este purtător de sondă post intervenție chirurgicală, unul are escare care necesită tratament imediat și unul are patologie cardiacă. Pentru doi dintre aceștia  s-a propus monitorizare psihiatrică în spital.

La momentul evaluării o parte dintre asistați nu aveau administrată terapia de bază, iar la patru dintre beneficiari lipseau documentele medicale. Beneficiara internată în Secția Paliație a SJU Piatra Neamț a fost evaluată ieri în UPU și are o stare generala bună în contextul vârstei și afecțiunilor cronice”.

În Centrul rezidențial „Pietricica” din Piatra Neamț au rămas 3 persoane, din care 2 cu afecțiuni cronice, sub supravegherea personalului centrului.

Detalii despre închiderea centrului din Pângărați găsiți aici și aici

 

Angela Croitoru

Articolul precedentGabriela Firea și-a dat demisia din funcția de Ministru al Familiei
Articolul următorCreșterile salariale după greva din Educație au intrat în vigoare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.