Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de Ministru al Familiei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiA venit și a doua demisie după scandalul „azilelor groazei”. După Marius Budăi, care a părăsit fotoliul de Ministru al Muncii, a venit rândul Gabrielei Firea să își depună demisia din funcția de Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. De asemenea, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ea a menționat că se auto-suspendă, „o perioadă limitată” și din funcția de președinte al organizației PSD București.

Decizia Gabrielei Firea a venit după o întâlnire cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În spațiul public au apărut în ultimele zile mai multe informații despre relațiile profesionale care ar fi existat între fostul primar al Capitalei și Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, pe parcursul a mai multor ani (exemplu aici). În aceeași postare în care își anunța demisia, Gabriela Firea nega orice acuzație sau implicare în caz și acuza, la rândul ei, jocuri politice menite să o împiedice să candideze din nou la funcția de Primar General al Bucureștiului.

Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniță nu s-a mai auzit și văzut în aceste zile. (…)

Sunt complet nevinovată, s-a văzut și din ancheta derulată, se va constata și în continuare, în justiție, dar ceea ce s-a întâmplat cu viața mea și a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez și să-mi scadă până la anulare șansele de a mai câștiga un mandat de primar general. (..) 

Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică. Pentru că bucureștenii au plătit, din păcate, amar, cei trei ani de experimente pe viața lor cu un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor. Lui nu i s-a mai cerut nicio demisie, când s-au întâmplat chiar tragedii în mandatul său. Întotdeauna a fost o dublă măsură!”.

Z.C.

Articolul precedentAbsolvenţii de 10 la evaluare şi bac ar putea fi premiaţi de primărie
Articolul următorOpt dintre vârstnicii de la centrul din Pângărați au ajuns în spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.