Operaţiunea ”Vatra” – amenzi de 54.000 de lei, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În cursul lunii iulie, peste 100 de poliţişti nemţeni au derulat operaţiunea ”Vatra”, în cadrul unui plan de acţiune stabilit la nivel naţional. Scopul a fost combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În total au fost controlate 39 de societăţi comerciale, 38 de persoane fizice şi 201 mijloace de transport.

”În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracţiuni de evaziune fiscală, au aplicat 175 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 2 la OUG 12/2006 privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale, iar restul de 148 pentru alte abateri”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Valoarea totală a amenzilor a fost de circa 54.000 lei, iar a bunurilor confiscate din cauza neregulilor constatate de 2.200 lei. Tot în cadrul operaţiunii ”Vatra” sunt cercetaţi reprezentanţii unei societăţi din Târgu Neamţ, care se ocupă cu cultivarea cerealelor şi nu a virat, în termen de 30 de zile de la data scadentă, impozitele şi contribuţiile, prejudiciind bugetul de stat cu 13.000 de lei.

(C. MIRCEA)

Articolul precedentAvocata şpăgară a dat în judecată Baroul Neamţ
Articolul următorUrsărescu – atacat cu semnături