Avocata şpăgară a dat în judecată Baroul Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• Alina Diaconu (fostă Postelnicu) cere anularea deciziei prin care a fost exclusă din barou

Ana Alina Diaconu (fostă Postelnicu), arestată, judecată şi condamnată pentru luare de mită, a dat în judecată Baroul Neamţ şi Uniunea Naţională a Barourilor din România, cerând anularea deciziei prin care a fost exclusă din barou. Dosarul a fost înregistrat pe 5 august şi are primul termen pe 19 septembrie 2014.

În septembrie 2010, UNBR a decis s-o excludă pe Alina Postelnicu (aşa se numea atunci) din barou, ca urmare a faptului că fusese condamnată la un an şi patru luni de închisoare pentru luare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Bacău, avocata ”i-a pretins unui denunţător suma de 1.000 de euro, la data de 15 aprilie 2010, lăsându-l să creadă că ar avea influenţă pe lângă magistraţii Tribunalului Neamţ”.

Omul n-a vrut să plătească atât de mult pe lângă onorariu, a făcut denunţ şi, pe 26 aprilie, s-a organizat flagrantul, iar Alina Postelnicu a fost prinsă când primea banii marcaţi, la cabinetul ei de avocatură din Roman. Pe 27 aprilie, avocata a fost arestată, iar pe 22 iunie era deja condamnată la închisoare.

Instanţa i-a respins cererea de revizuire a dosarului, la fel cum îi respinsese anterior şi cererea de eliberare pe cauţiune. După ce sentinţa de condamnare la închisoare a devenit definitivă, UNBR a decis s-o excludă din rândul membrilor Baroului Neamţ, iar hotărârea a fost pusă în aplicare imediat. Alina Postelnicu a atacat în instanţă decizia UNBR încă din 2012, dar procesul a fost suspendat, iar acum a fost înregistrat din nou pe rol. În condiţiile în care avocata a fost prinsă în flagrant şi a executat pedeapsa cu închisoarea, este puţin probabil ca instanţa de la Bacău să-i şteargă eticheta de şpăgară şi să oblige Baroul Neamţ s-o reprimească în rândurile membrilor cu drepturi depline. Dar… încercarea moarte n-are!

(C. MIRCEA)

Articolul precedentJandarmii s-au jucat de-a accidentul aviatic
Articolul următorOperaţiunea ”Vatra” – amenzi de 54.000 de lei