Oficial: Noi restricții în vigoare pentru limitarea infectărilor Covid 19, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Actualizare: Într-o formulă completată, hotărârea 52 a CNSU conține reglementări suplimentare.

Măsurile propuse sunt de trecere a învățământului în online, organizarea piețelor doar în aer liber, scurtarea programului în comerț și prestări servicii, petrecerile și reuniunile de sărbători sunt interzise. Hotărârea trebuie aprobată în ședință de guvern.

Documentul integral a fost publicat de stirioficiale .

***Știre inițială***

Prin hotărârea 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, adoptată azi noapte, 5 noiembrie, se instituie noi restricții în contextul numărului mare de infectări Covid.

Regulile care se aplică în toată țara țin de purtarea măștii în spații închise și deschise, de adoptarea muncii de acasă peste tot unde este posibil, inclusiv în domeniul privat.

Carantina se instituie în toate localitățile unde rata de infectare este de 6 cazuri la mia de locuitori, situație în care se restricționează circulația între orele 6-22. În localitățile unde rata de infectare cumulată este peste 3 la mie, se interzice circulația persoanelor între orele 22-6.

În cazuri justificate de deplasare, este nevoie de declarație pe proprie răspundere, iar în interes de serviciu documentul necesar este legitimația de serviciu, adeverința emisă de angajator sau declarația pe proprie răspundere.

(C.I.)

Vă prezentăm integral hotărârea 52 a CNSU din 5 noiembrie:

5nov H CNSU nr. 52 din 05.11.2020
Articolul precedentPreședintele Klaus Iohannis anunță: toate școlile trec în online și măstile devin obligatorii
Articolul următorDaune de 10.000 de lei pentru un băiat ”anchetat” cu toporul la gât