Daune de 10.000 de lei pentru un băiat ”anchetat” cu toporul la gât, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 51 de ani, din Borlești, a fost condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare și la plata unor daune de 10.000 de lei, pentru comiterea infracțiunilor de amenințare și lipsire de libertate. Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în ziua de 5 noiembrie, imediat după ce instanța a pronunțat hotărârea definitivă.

Judecătoria Piatra-Neamț l-a condamnat inițial pe Vasile Duțu Irimia la 4 ani și 8 luni de închisoare, incluzând și o condamnare mai veche, de un an, pentru conducere fără permis. În plus, instanța a stabilit și alte obligații: ”Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară rezultantă, exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 66 a), b), n) şi o) Cod penal, pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei închisorii: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; b) dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat; n ) dreptul de a comunica cu persoana vătămată Cioineag Antonio Roberto şi de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 100 metri ; o) dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde persoana vătămată Cioineag Antonio Roberto desfăşoară activităţi sociale, la o distanţă mai mică de 100 metri”.

Totodată, inculpatul a fost obligat să plătească victimei 10.000 de lei daune morale și 1800 de lei cheltuieli de judecată. Curtea de Apel Bacău a menținut sentința în mare parte, dar i-a micșorat pedeapsa la 3 ani și 5 luni.

Fapta pentru care Irimia va sta după gratii s-a petrecut în ziua de 12 octombrie 2017 când l-a acostat pe Antonio Cioineag, care avea 16 ani la vremea aceea, în timp ce băiatul mergea cu căruța pe drumul dintre Tazlău și pădurea dinspre Borlești. Irimia suspecta că adolescentul ar avea legătură cu furtul unor oi, așa că l-a ”anchetat” timp de două ore, după ce l-a obligat să coboare din căruță, să meargă cu calul de căpăstru și să-l urmeze. În tot timpul ”interogatoriului”, băiatul a fost ținut sub amenințarea unui topor. Vasile Irimia i-a ”promis” că dacă nu-I spune adevărul, îl va tăia bucăți și-l va arunca la câini.

C.M.

Articolul precedentOficial: Noi restricții în vigoare pentru limitarea infectărilor Covid 19
Articolul următorL1 Poli Iaşi a fost învinsă de propria nocturnă; FC Botoşani s-a încurcat cu nou-promovata UTA