Președintele Klaus Iohannis anunță: toate școlile trec în online și măstile devin obligatorii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPreședintele Klaus Iohannis a participat astăzi, 5 noiembrie, la o ședință de Guvern unde a anunțat noi restricții aplicabile la nivel național în urma creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Una dintre cele mai importante măsuri anunțate este aceea că toate școlile vor trece la învățare online, indiferent de incidența cazurilor din localități. De asemenea, președintele a anunțat că vor fi închise târgurile și piețele iar magazinele ar trebui să își încheie programul la cel târziu ora 21.00. Circulația pe timpul nopții va fi restricționată iar purtatul măștii devine obligatoriu.

Președintele Klaus Iohannis justifica restricțiile: „Măsurile de până acum nu mai sunt suficiente. Am avut azi aproape 10 mii de cazuri noi și mulți, prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei. Ne dorim să continue activitățile economice, nu dorim să închidem economia. Vrem măsuri prin care oamenii sunt protejați și economia funcționează în continuare”.

(Vlad B.)

Articolul precedentIeșit la pensie, fostul comandant al poliției Târgu Neamț  a devenit consilierul personal al primarului.
Articolul următorOficial: Noi restricții în vigoare pentru limitarea infectărilor Covid 19
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.