foto arhiva

Astăzi, 23 septembrie, s-a luat hotărârea ca școlile să revină la cursurile fizice începând de miercuri, 30 septembrie, după alegerile locale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia ca școlile în care se amenajează secții de vot să fie închise pentru elevi în perioada 25-29 septembrie. Cursurile se vor derula online, iar acolo unde incidența infectărilor cu coronavirus permite, elevii se vor întoarce în bănci miercuri, 30 septembrie. „Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv. Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educației și Cercetării. Activitățile didactice prevăzute la art. 1 se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, se precizează în hotărârea CNSU, citată de presa centrală.

Suspendarea cursurilor a fost decisă „având în vedere măsurile și activitățile specifice ce trebuie adoptate, organizate și desfășurate pentru pregătirea spațiilor destinate secțiilor de votare în actualul context epidemiologic generat de virusul SARS-CoV-2, cât și pentru reluarea în condiții de siguranță a activității didactice în aceste spații”. Sunt organizate 18.794 secţii de votare, mare parte dintre ele în unități de învățământ.

În județul Neamț sunt 490 secții de vot ce vor fi amenajate pentru 27 septembrie, marea majoritate fiind în școli și câteva în cămine culturale.

C.I.

În baza hotărârii CNSU 46/2020, tot astăzi ministrul Monica Anisie a emis ordinul 5.617 privind suspendarea activităților didactice în perioada 25-29 septembrie inclusiv:

Ordin 5617 cu suspendarea scolilor
Articolul precedentGârcina și Dobreni: Precontracte pentru branșarea la rețeaua de gaze naturale
Articolul următor20 de șoferi care n-au acordat prioritate pietonilor au rămas fără permis