0:00

20 de șoferi care n-au acordat prioritate pietonilor au rămas fără permis, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAccidentele produse în ultimele zile pe trecerile pentru pietoni din Piatra-Neamț (inclusiv două ale căror victime au fost copii) au determinat polițiștii rutieri să acționeze în consecință. Astăzi, 23 septembrie, între orele 7 și 12, au avut loc acțiuni în trafic cu scopul de a preveni evenimentele rutiere în care sunt implicați pietonii, dar și de a combate nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile desfășurate de polițiștii rutieri i-au avut în vedere, atât pe șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversare regulamentară, cât și pe pietonii care traversează prin loc nepermis”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care au fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor două cauze”.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au amendat 20 de șoferi care nu au acordat prioritate pietonilor și le-au reținut permisele de conducere, dar – surprinzător -, nu au găsit niciun pieton care a traversat neregulamentar. Context în care pentru pietoni au pregătit un set de recomandări:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie să fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi — drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol ! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Copii nu trebuie lăsați să traverseze singuri — ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! Copiii imită comportamentul rutier al adulților.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 

Articolul precedentOficial: Cursuri doar online în perioada 25-29 septembrie, pentru alegeri locale
Articolul următorCele mai bune agenții SEO din Nord-Estul României de care ai nevoie