Succesul afacerii tale depinde de mulți factori, atât interni, cât și externi. Întotdeauna pot interveni unele variabile pe care nu le-ai luat în calcul sau decizii pe care le-ai crezut bune la un moment dat, dar s-au dovedit extrem de dăunătoare pe termen lung. E posibil să nu fi acordat suficientă atenție unor departamente care aveau nevoie de aceasta și să te fi axat, în schimb, pe altele. 

Ultima este o greșeală pe care majoritatea antreprenorilor la început de drum o fac: își direcționează mare parte din atenție și venituri către alte departamente, în detrimentul celui de marketing. Adevărul este, însă, că tocmai el determină, în mare parte, succesul afacerii tale.

El îți creează imaginea ca brand și apoi o prezintă lumii în culori favorabile ție. Așadar, te ajută să îți creezi un public fidel și să îți crești, astfel, popularitatea. În era actuală, unde societatea este concentrată pe cultul imaginii, acest lucru este unul vital pentru afacerea ta. De aceea, cele mai multe companii apelează la firmele de digital marketing care să se ocupe cu promovarea brandului. Acesta este secretul succesului în ziua de astăzi. 

O ramură a marketingului digital este reprezentată de SEO: Search Engine Optimization. Prin intermediul strategiilor, business-urile care își desfășoară activitatea și/exclusiv în mediul online atrag către platformele web pe care le folosesc traficul organic (traficul neplătit) din motoarele de căutare. Printre avantaje, se numără: o vizibilitate crescută în motoarele de căutare (principalul instrument prin care utilizatorii găsesc ceea ce îi interesează) și optimizarea costurilor de marketing tradițional, care, deși eficient pe termen scurt, poate duce la consumarea rapidă a resurselor destinate promovării unei afaceri. 

Iată TOP 3 firme SEO din Nord-Estul României pe care trebuie să le ai în vedere!

1. SEO Cupcake

Una dintre cele mai bune agenții SEO la nivel național, firma activează în toate orașele din țară. De aceea, experienței în domeniu i se adaugă și perspectiva de ansamblu, formând un combo ce garantează succesul.

De altfel, clienții impresionanți ce se regăsesc în portofoliul lor atestă aceste lucruri. De la fashion, retail, home&deco, pana la turism si horeca, echipa de specialiști se pliază pe perfect pe nevoile tale. 

Odată colaborarea începută, rezultatele devin vizibile chiar în primele luni! Aceasta pentru că pachetul de servicii pe care îl pun la dispoziție este unul complet: de la crearea de site și logo al brandului, implementarea modificarilor tehnice lor și monitorizarea constantă, la strategii de tip SEO On-page și Off-page. Mai mult decât atât, ai la dispoziție și alte departamente, pentru servicii de tip Pay-per-Click și creare de conținut. 

În plus, poți participa și la ore de training în domeniu și consultanță asupra activităților de marketing. Astfel, înțelegi exact cum merg mecanismele din spatele motoarelor de căutare și cum poți folosi acești algoritmi în favoarea ta.

Discreția și transparența față de client sunt alte considerente de bază pentru cei de la SEO Cupcake, așa că nu trebuie să-ți faci griji nici din acest punct de vedere. 

2. e-Advertising

Firma suceveană de SEO este una dintre cele mai bune din regiune. De aceea, chiar dacă nu se poate lăuda cu la fel de mulți clienți ca cea precedentă, rezultatele serviciilor lor sunt vizibile și de înaltă calitate! Cei care au apelat la ei și s-au declarat mulțumiți vin dintr-o mulțime de domenii diverse: fashion, imobiliare, cabinete de avocatură, casă și grădină, turism, asigurări, IT, clinici, servicii funerare sau construcții. În funcție de bugetul tău și aria afacerii tale, poți alege unul dintre pachetele personalizate pe care ți le pun la dispoziție: platinum, gold sau silver.  

Tot ce trebuie să faci este să le trimiți mesaj cu serviciile de care ai nevoie. Ai deja site-ul urcat pe internet? Dacă nu, o pot face ei pentru tine. În plus, se vor ocupa mai apoi și de întreținerea lui. Abia după intervine partea de promovare. Ceea ce promit este creșterea traficului organic prin strategii de SEO sau prin campanii PPC, anunțuri plătite pentru Google și Facebook. În plus, tot ei se vor ocupa de gestionarea rețelelor de socializare și, la nevoie, de comunicatele de presă. 

3. Content Wizards

Una dintre cele mai bune agenții SEO din Iași, dacă alegi să colaborezi cu ei, îți promit că „vor face magie”, astfel încât site-ul tău să ajungă printre primele rezultate. Fiind o firmă extrem de populară pe plan local, multe afaceri importante din zonă au apelat la serviciile lor: de la aeroport, la agenții de turism, frizerii, cabinete stomatologice, magazine farmaceutice, tehnice și auto sau dedicate animalelor de companie. Așadar, și în cazul lor se poate vorbi de o versatilitate în domeniu, chiar dacă nu la fel de mare ca a celor două agenții precedente. 

Pachetul lor conține 3 tipuri de servicii: Web Desing, de la creare la mentenanță, cu focus pe viteza de încărcare a paginii pe dispozitivul utilizatorului și îmbunătățirea ei constată; optimizare SEO și campanii PPC pentru Google și Facebook. În plus, se vor folosi ca motor de căutare nu doar de Google, ci și de Bing, pentru o dublare a rezultatelor.  

Acestea sunt principalele firme de SEO care au captat atenția în ultima vreme în partea de Nord-Est a României. Așadar, nu ezita să intri în contact cu ele și să vezi care se potrivește mai bine pentru afacerea ta. Fii atent la detalii și alege mereu calitatea, astfel poți fi sigur că vei face mereu alegerea potrivită!

Sursa foto: Unsplash.com   

Articolul precedent20 de șoferi care n-au acordat prioritate pietonilor au rămas fără permis
Articolul următorIată CE obiceiuri trebuie să adopți ca să arăți cu 10 ani mai tânăr!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.