Iată CE obiceiuri trebuie să adopți ca să arăți cu 10 ani mai tânăr!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiChiar dacă sufletul tău este încă tânăr, corpul îți poate trăda adevărata vârstă. Din păcate, nu este posibil să oprești timpul în loc, însă există anumite lucruri pe care le poți face pentru a întârzia procesul de îmbătrânire prematură.   

Iată 7 obiceiuri sănătoase care te vor ajuta să arăți și să te simți cu 10 ani mai tânăr:

1. Fă sport regulat!

Cel mai bun lucru pe care-l poți face pentru tine este să duci o viață activă. Sportul nu trebuie să lipsească din obiceiurile tale zilnice dacă vrei să arăți cu 10 ani mai tânăr. Activitatea fizică îți pune în mișcare atât corpul, cât și mintea, ajutând la întârzierea procesului general de îmbătrânire. 

Nu contează ce fel de sport faci, important este să te miști în mod regulat. Toate celulele din corpul tău vor avea de câștigat de pe urma efortului fizic, inclusiv pielea care va fi mai strălucitoare și-și va păstra timp îndelungat elasticitatea.

2. Nu mai consuma alcool și renunță ACUM la fumat!

Dacă obișnuiești să consumi alcool în mod regulat, chiar și în cantități moderate, ar trebui să renunți de îndată la acest obicei. Acesta deshidratează organismul, ceea ce determină îmbătrânirea prematură a pielii. 

În plus, consumul regulat de băuturi alcoolice afectează ficatul, organul care funcționează ca un sistem de curățare pentru organism. Când acesta nu mai funcționează în parametri normali, toxinele rămân în corp, deteriorând celulele pielii și accentuând ridurile.   

De asemenea, diverse studii au arătat că fumatul blochează circulația fluxului sanguin în organism, favorizând astfel apariția liniilor fine la nivel cutanat. Prin urmare, dacă vrei să previi apariția ridurilor premature, nu mai fuma!

3. Fă cât mai multe excursii în natură!

Plimbările în aer liber sunt benefice atât pentru corpul tău, cât mai ales pentru starea ta mentală. Stresul și grijile își pun amprenta pe fața ta, accentuându-ți ridurile, astfel că trebuie să găsești modalități eficiente de a te elibera de toate supărările, frustrările și anxietățile.

Conexiunea cu natura îți induce o stare de bine, te ajută să te relaxezi și să elimini din mintea ta gândurile negative, determinându-te să te bucuri mai mult de viață și să devii mai optimist. Pe cât posibil, încearcă să-ți petreci timpul liber făcând drumeții în pădure, mergând pe munte sau desfășurând orice altă activitate în mijlocului naturii, dacă vrei să te simți și să arăți mai tânăr.  

4. Renunță la relațiile toxice!

Iubirea are un efect pozitiv asupra corpului și minții unei persoane, deoarece ajută la eliberarea în organism a oxitocinei, substanța care reduce tensiunea arterială, îmbunătățește circulația sângelui și oferă un aspect mai strălucitor pielii. Prin urmare, cu cât ești mai fericit în relația cu partenerul de viață, cu atât vei fi mai sănătos și vei arăta mai tânăr.   

5. Redu cantitatea de sare și zahăr consumată zilnic!

Pentru a se menține sănătos și tânăr, un corp are nevoie de mai mulți nutrienți și de mai puține substanțe dăunătoare. Sarea și zahărul consumate în exces contribuie la inflamarea celulelor din organism, afectându-i acestuia din urmă capacitatea de a produce suficient colagen. În această situație, pielea își va pierde din elasticitate și va îmbătrâni prematur.

6. Menține-ți creierul activ!

Pe lângă trup, trebuie să ai grijă și de minte, pentru a te menține sănătos și tânăr. Orice activitate care te stimulează din punct de vedere mental este benefică, pentru că ajută la încetinirea procesului de uzură a creierului. Prin urmare, citește cât mai mult, mergi la diverse cursuri, joacă șah, rezolvă sudoku sau chiar probleme de matematică ca să-ți menții mintea cât mai activă. 

În plus, ia suplimente naturale pentru memorie, pentru că acestea îți ajută creierul să producă noi celule și să creeze conexiuni între neuroni.

7. Albește-ți dinții!

O dantură îngrijită îți oferă un zâmbet de milioane și te întinerește. În schimb, cu cât dinții tăi sunt mai galbeni, cu atât vei arăta mai îmbătrânit și mai puțin atrăgător. Așadar, mergi regulat la stomatolog și discută cu acesta despre cele mai bune opțiuni pentru a-ți menține dinții cât mai sănătoși și strălucitori. 

În concluzie, dacă nu poți opri timpul în loc, încearcă să-l păcălești un pic, refuzând să-ți arăți vârsta! Renunță la obiceiurile toxice, urmează aceste sfaturi și, cu siguranță, te vei simți și vei arăta cu cel puțin 10 ani mai tânăr!  

Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul precedentCele mai bune agenții SEO din Nord-Estul României de care ai nevoie
Articolul următorO femeie de 41 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.