Oferta educațională pentru școlile militare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTinerii care își doresc o carieră militară vor avea de unde alege în anul 2019. Biroul de Informare Recrutare al Centrului Militar Județean Neamț a transmis un comunicat de presă în care se aduce la cunoştinţa celor interesaţi că au început înscrierile pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar.

Pentru învățământul universitar, care vizează formarea ofițerilor licențiați, sunt disponibile 894 de locuri în total la șase instituții de învățământ: Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București (9 locuri), Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu (264 de locuri), Academia Forțelor Aeriene „Henry Coandă” Brașov (184 de locuri), Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (108 locuri), Academia Tehnică Militară București (219 locuri) și Institutul Medico-Militar București și Tg. Mureș (110 locuri). Se primesc candidați cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a și care au vârsta până în 30 de ani împliniți în cursul anului 2019 (24 pentru pilotaj).

Pentru învățământul postliceal sunt disponibile 971 de locuri pentru maistru militar și 459 de locuri pentru subofițeri la patru școli din țară: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre” Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiştri militari şi 60 locuri pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”  Boboc, jud. Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri; Şcoala Militară de Maiştri Militari  a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari. Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

Pentru învățământul liceal, cinci colegii militare vor pune la bătaie câte 120 de locuri fiecare pentru tinerii interesați. Este vorba despre Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Naţional Militar” Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova și Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 01.03.2019.

În afara acestor locuri, în anul școlar 2018 – 2019, se vor organiza și cursuri de formare pe filieră indirectă pentru ofițeri și subofițeri în activitate. În cazul ofițerilor, Școala de Aplicație pentru Logistică „General Constantin Zaharia”: Arma – Căi Ferate are la dispoziție 7 locuri. Candidații trebuie să fie absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare sau să facă dovada promovării examenului de licenţă, până la data concursului de admitere la cursul de formare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat (inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019. În cazul subofițerilor, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia”: Rachete şi artilerie antiaeriană – subofiţer tehnician electronist, electronică industrială are 30 de locuri disponibile. Se primesc candidaţi absolvenţi ai unui program de studii postliceal finalizat cu certificat de calificare corespunzător calificărilor profesionale pentru care se asigură pregătirea prin şcoala de maiştri – nivelul 3 avansat de calificare şi care au vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în cursul anului 2019. Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.02.2019.

Pentru candidaţii din judeţul Neamț  activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Neamţ, situat în Piatra-Neamţ, strada Durăului, nr. 9, zilnic de luni până vineri între 08.30-16.30, marţi între 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233/213886, sau 0233/213473 int. 117, 107, pe adresa de email: [email protected], sau pagina de facebook a Centrului Militar Judeţean Neamţ, https://www.facebook.com/Centrul Militar Judeţean Neamţ.

Articolul precedentTineretul Pro România a marcat Ziua pentru Nonviolență
Articolul următorHarpa promite asfaltarea şi reabilitarea a 30 de km de străzi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.