0:00

Crema cremelor economiei județului Neamț s-a reunit în ultima zi a lui septembrie pentru o nouă ediție a Topului Firmelor, manifestare tradițională organizată de Camera de Comerț și Industrie Neamț. A fost un prilej pentru recunoașterea meritelor, eforturilor, curajului (nebun?) de care au dat dovadă oamenii de afaceri ai județului, toate concretizate în bilanțurile contabile. Evenimentul a fost, dincolo de strălucirea de care nu se îndoia nimeni, prilejul cu care cei mai buni dintre cei buni și-au primit premiile din partea CCI Neamț, dar și ocazia neratată de autorități pentru a-i asigura pe aceștia de întregul lor sprijin.

S-a remarcat în mod deosebit președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Mihai Apopii, care, în cuvinte puține, dar elocvente, a subliniat importanța firmelor în mersul general al societății: ”Îmi face o deosebită plăcere să anunț participarea la această ediție a unor invitați speciali – președintele Camerei de Comerț a României, dl Mihai Daraban, președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene, primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic, primarul municipiului Roman Laurențiu Leoreanu și președinții Camerelor de Comerț și Industrie din regiunea nord-est. Datorită firmelor prezente aici, putem spune că, în 2015, economia județului Neamț înregistrează o creștere de 7%, în topul județean au intrat peste 10.000 de firme care au depus bilanțul. Aceasta înseamnă că sunt oameni care au un comportament fiscal și social corect. Pe aceste firme, se clădește tot ce înseamnă impozite și taxe. În numele colegiului de conducere al Camerei de Comerț și Industrie Neamț, mulțumesc în mod special celor care ați venit aici”.

Mihai Daraban, președintele Camere de Comerț și Industrie a României, a felicitat în primul rând organizatorul principal, apoi a accentuat rolul instituției din care amândoi fac parte: ”Îl salut în primul rând pe colegul meu, dl Mihai Apopii. Este, cred, cel mai eficient vicepreședinte al Camerei de Comerț a României și spun asta cu toată sinceritatea. Este un om care și-a luat o temă foarte importantă și o duce la capăt. Este vorba de un proiect în care Camera de Comerț a României și nu numai – toate Camerele de Comerț județene sunt implicate – și anume învățământul profesional în sistem dual. Pentru că, știm bine, la ora actuală, învățământul românesc și economia reală sunt două linii paralele. Dacă economia a suferit trei resetări după Revoluție, în ’90-2000 și după 1 ianuarie 2007, învățământul românesc a rămas cantonat unor anticorpi interni care luptă cu asiduitate pentru menținerea unui status quo și a unor condiții de mult trecute. Ținta noastră este să promovăm capitalul autohton, necondiționat, dar, în același timp, trebuie să recunoaștem și rolul capitalului străin în România, pentru că am intrat într-o cutumă mediatică, în a prezenta capitalul străin. Trebuie, totuși, să-i recunoaștem meritele în dezvoltarea României. Felicit pe toată lumea prezentă aici și sper ca, de la an la an, să aibă rezultate mai bune”.

Colateral, autoritățile invitate la manifestare s-au întrecut în a-i asigura pe oamenii de afaceri că știu prin ce trec și s-au declarat mai mult decât dispuse să le acorde sprijinul. Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost primul dintre oficiali: ”Sunt onorat să particip astăzi la topul firmelor și vreau să mulțumesc Camerei de Comerț și Industrie Neamț pentru invitație. Iar dvs. vreau să vă spun că a fi, astăzi, om de afaceri român cere mult curaj. Și o spun la modul cel mai serios, pentru că și noi, care facem administrație, știm ce se întâmplă astăzi în România, cu oamenii de afaceri români. În ultimele luni, de când sunt președintele Consiliului Județean Neamț, am avut ocazia să mă întâlnesc cu o parte din ei și am încercat să identificăm împreună problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din Neamț. Încercăm să avem discuții cu instituțiile statului – și aici mă refer la cele de control -, pentru că și noi știm de modul abuziv în care se fac controale în firmele dvs., de atitudinea arogantă pe care o au organele de control. Împreună cu dl. Apopii, încercăm să înființăm în județul Neamț un birou unic de autorizări, pentru că nu este normal ca, atunci când vrei să autorizezi o firmă sau o activitate comercială, să pierzi câte o săptămână. Ușa mea și a Consiliului Județean va fi deschisă pentru oricare dintre dvs. Vreau să vă urez mult succes în continuare și vreau să vă felicit pe toți cei care veți premiați astăzi aici”.

Dragoș Chitic, primarul de Piatra Neamț, și Laurențiu Leoreanu, primarul de Roman, au adresat cuvinte laudative la adresa mediului de afaceri – per ansamblu, dar și fiecare în dreptul orașului pe care-l conduce – și au felicitat firmele premiate. (D.O.)

 

 

Articolul precedentCalendarul concursului pentru angajarea în poliţie
Articolul următorGALERIE FOTO România a răpus Ungaria în Polivalenta din Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Poate in timp, veti publica detinatorii locurilor fruntase, cum ar fi CJ Apa Serv, locul 1 la sectiunea, Mari Contribuabili

Comentariile sunt închise.