politie ecusonÎnscrierile pentru concurcursurile organizate pentru ocuparea celor 61 de posturi se fac în perioada 3-7 octombrie 2016, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamț, din municipiul Piatra Neamț, str. Eroilor, nr. 16, în intervalul orar 8-16. Înscrierile se fac personal, indiferent de localitatea unde își are domiciliul candidatul.

Cele 59 de posturi de agnţi, care vor fi ocupate prin recrutare din sursă externă sunt repartizate astfel: 58 în structura de ordine publică și structura de poliție canină și un post în cadrul structurii de poliție rutieră. Aceste posturile vacante sunt prevăzute în statul de organizare astfel:

– în mediul rural – 30 de funcții de ajutor șef post în cadrul posturilor de poliţie rurală;

– în mediul urban – 22 de funcții de agent de siguranță publică și patrulare în cadrul birourilor/compartimentelor de ordine publică de la Poliția municipilui Piatra Neamț (9), Poliția municipiului Roman (9); Poliția oraș Bicaz (2) și Poliția oraș Târgu Neamț (2).

– structura de poliție canină – 6 funcții de agent (conductori câini) în cadrul Poliției mun. Piatra Neamț (3), Poliției mun. Roman (1), Poliției oraș Tg. Neamț (1) și Poliției oraș Bicaz (1);

– structura de poliție rutieră –agent II, din cadrul Poliției orașului Roznov – Compartimentul Rutier.

Prin reîncadrare, ca polițiști, sunt scoase la concurs 2 funcții de execuție, existente în statul de organizare al unități, în structura de ordine publică după cum urmează:

– 1 funcție de ofițer specialist III, din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Săvinești,

– 1 funcție de agent principal, din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sagna.

Desfășurarea concursului:

Prima etapă a desfășurării concursului este evaluarea psihologică ce se va susține în perioada 08.10-15.10.2016, înaintea examinării medicale.

Evaluarea psihologică/medicală reprezintă o etapă eliminatorie, iar detalii cu privire la aceasta (locul și perioada de desfășurare, planificarea candidaților, afișarea rezultatelor, precum și modalitatea de contestare a rezultatelor) vor fi aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestor informații pe pagina de Internet a I.P.J.Neamț, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs, precum și la avizierul unității.

În perioada 19.10.2016-28.10.2016 candidaţii declaraţi „apt” la evaluarea psihologică, se vor prezenta la Centrul Medical Judeţean Neamț, în vederea evaluării medicale. În situaţia în care se constată inaptitudinea medicală, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv.

Fişa medicală-tip este un document care face parte din dosarul de recrutare şi trebuie finalizată până la data de 28.10.2016 (după această dată dosarele nu mai pot fi completate cu fişa medicală-tip).

A doua etapă este reprezentată de evaluarea performanţei fizice – probă eliminatorie. Detalii cu privire la proba de evaluare a performanței fizice (locul și perioada de desfășurare, planificarea candidaților, afișarea rezultatelor, precum și modalitatea de contestare a rezultatelor) vor fi aduse la cunoștința candidaților, în timp util, prin postarea acestor informații pe pagina de Internet a I.P.J.Neam, precum și la avizierul unității.

Atenție! – Candidații care nu se prezintă la data, ora și locul indicate pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice, vor fi declarați „neprezentat” și vor fi eliminați din concurs.

Ultima etapă este reprezentată de proba test scris, ce constă într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul I.G.P.R. din tematica și bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidații și va avea loc la data de 19.11.2016.

Articolul precedentAccident cu doi morţi la Săbăoani
Articolul următorOamenii de afaceri – între premiile tradiționale și asigurările oficiale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.