Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă sunt din Piatra-Neamț luna aceasta. În evidență sunt 11 bolnavi. Dintr-un total de 38 de cazuri supravegheate în luna martie, a fost confirmată rujeola prin analize de laborator la 15 pacienți, fiind în lucru 21 de probe și doar în două cazuri nu s-a confirmat suspiciunea.

„Majoritatea cazurilor sunt la copii din grupele de vârstă 0-1 an și 1-4 ani neeligibili la vaccinare sau nevaccinate în principal prin refuz și prin contraindicații medicale. Ultimul caz este al unui copil în vârstă de un an și câteva luni care vineri după-amiază a fost transferat la Iași, de pe secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, în stare gravă, intubat, având și alte afecțiuni, copil suspect de rujeolă de la care s-au prelevat probe ce au fost trimise la București”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Ceilalți 27 de copii cu rujeolă provin din zonele Alexandru cel Bun, Borca, Gârcina, Girov, Cândești, Văleni, Tazlău, Izvoare. Reamintim că ultimul deces la care s-a confirmat rujeola este al unui copil de 5 luni din comuna Alexandru cel Bun, ce a fost născut prematur, cu malformații congenitale cardiace, anemie, malnutriție, rahitism cronic, potrivit DSP Neamț. Sugarul a murit în 21 martie pe secția Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, transferat pe 18 martie din Pediatrie unde a fost internat în data de 16 martie. (C.I.)

Articolul precedentAccident grav cu două victime * Şoferul a fost reținut
Articolul următorBătrână accidentată ajutată cu două şerveţele de un şofer începător!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.