O bătrână, în vârstă de 84 de ani, din Pipirig, a fost acroșată de un autoturism, în seara de 25 martie, în timp ce se deplasa pe marginea drumului comunal, din localitatea Boboiești. La volan se afla un tânăr de 18 ani, proaspăt posesor de permis, care a oprit, a întrebat-o pe bătrână dacă o doare ceva, i-a dat două șervețele să se șteargă, pentru că se murdărise, și apoi a plecat mai departe. Bătrâna a ajuns acasă, a povestit ce-a pățit, iar rudele ei au anunțat poliția. Imediat au chemat și o ambulanță care a transportat victima la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, polițiștii au identificat conducătorul auto, l-au testat și au stabilit că acesta nu se afla sub influența alcoolului.  El va fi cercetat pentru  vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

Bătrână accidentată ajutată cu două şerveţele de un şofer începător!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Având în vedere că tânărul deține permis de conducere de puțin timp, precizăm faptul că posesorii de permis de conducere de mai puțin de un an trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim acestora că viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică, iar în cazul unui accident rutier cu victimă, indiferent de starea victimei, evenimentul trebuie sesizat Poliției!”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Cât despre situațiile în care șoferul pleacă de la locul accidentului, polițiștii le reamintesc cetățenilor că este important să rețină numărul de înmatriculare al autovehiculului, tipul şi culoarea, avariile rezultate în urma accidentului și, eventual, semnele particulare (modificări aduse caroseriei, surse de lumină auxiliare, dungi etc.). Sunt foarte importante, de asemenea, datele despre conducătorul auto şi ocupanţii autovehiculului, precum și direcția în care a plecat mașina implicată în accident. Toate aceste informații trebuie aduse la cunoștința polițiștilor printr-un simplu apel la 112. (C.M.)

Articolul precedentO treime dintre copiii bolnavi cu rujeolă sunt din Piatra-Neamț
Articolul următorEfuziuni centenare: Şedinţă solemnă la CL Piatra Neamţ * „Declaraţia de Unire” la CJ Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.