0:00

Primăria Piatra Neamţ anunţă şedinţă solemnă pentru marţi, 27 martie.

Efuziuni centenare: Şedinţă solemnă la CL Piatra Neamţ * „Declaraţia de Unire” la CJ Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Primarul Municipiului Piatra Neamţ, Dragoș Chitic, invită Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamţ, în data de 27.03.2018 – ora 15:00, în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Piatra Neamţ, la o Ședință Solemnă în vederea adoptării Declarației de Reunire a României cu Republica Moldova, cu valoare moral-simbolică”, potrivit anunţului.

La Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ se propune o „Declaraţie de Unire”, aşa cum rezultă dintr-o adresă semnată de vicepreşedintele Laurenţiu Dulamă.

Efuziuni centenare: Şedinţă solemnă la CL Piatra Neamţ * „Declaraţia de Unire” la CJ Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În anul Centenarului României peste 110  localități din Republica Moldova au adoptat declarații de unire cu patria mama – România. Majoritatea locuitorilor din aceste localități se declară români, trăiesc și simt românește, vorbesc de veacuri limba română. Declarația de unire a românilor de dincolo de Prut reprezintă o idee de suflet pe care o moștenesc de la strămosii lor. Aleșii locali moldoveni, care au aprobat Declarația de Unire cu România, doresc ca prin aceasta să contribuie la întregirea neamului românesc, să cunoască și să simtă valorile românești, dar în același timp și pe cele ale Uniunii Europene. Avem datoria morală de reîntregire a neamului românesc în anul Centenarului 2018. Poporul român nu poate sărbători Centenarul Unirii 1918-2018 fără o parte din teritoriile românești. În semn de prețuire pentru dorința de unire, care este un act curajos, plin de încărcătură istorică ce reprezintă temelia viitorului nostru comun, consider, în calitate de consilier județean și vicepreședinte, că instituția  Consiliului Județean Neamț trebuie să declare susținerea neconditionată a unirii Republicii Moldova cu România. Sărbatoarea Centenarului 2018 nu poate avea loc decât în condițiile MARII UNIRI DE LA 1 DECEMBRIE 1918. Propun consilierilor județeni  să ne asociem demersurilor fraților nostri de peste Prut de a lupta pentru reîntregirea neamului romînesc pentru sărbătorirea Centenarului Unirii 1918-2018 în granițile României Mari”, se precizează în documentul semnat de Laurenţiu Dulamă. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBătrână accidentată ajutată cu două şerveţele de un şofer începător!
Articolul următorFOTO 100.000 de oameni la Marea Adunare Centenară la Chişinău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.