0:00

O târg-nemțeancă a născut acasă, al doilea caz în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, în vârstă de 34 de ani, a născut acasă al cincilea copil. Familia este din Târgu Neamț și soțul a sunat la 112 în dimineața de 15 mai. Echipajul ambulanței care a ajuns la solicitare a preluat lehuza și nou-născutul și i-a transportat la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. „A fost solicitat ajutorul Ambulanței deoarece mama avea o stare de lipotimie la câteva ore de la naștere. Pacienta a fost preluată, cu tot cu copil, fiind transportată la Spitalul Târgu Neamț. Din câte am înțeles de la colegii mei, ar fi a cincea naștere și nu mai este ca la prima, se produce mai repede. Am înțeles că părinții ar fi lucrat în Irlanda, nu știu dacă în sistemul medical, dar cordonul ombilical era tăiat corect. Copilul era bine, vioi, cu o greutate de 4,7 kilograme“, a declarat Radu Roibu, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Neamț.

Dr. Alexandru Patrașcu, managerul spitalului, declară că lehuza prezenta o plagă specifică nașterii unui copil de greutate așa mare. „La ora 8 a fost adusă cu ambulanța mama, care este în vârstă de 34 de ani. A fost investigată în CPU, apoi a fost preluată de medicul ginecolog, care i-a acordat serviciile medicale necesare plăgii perineale pe care pacienta o prezenta. Este o plagă care se poate produce la nașterea unui copil de greutate mare, cum este fătul născut de această femeie, care are 4700 de grame sau din altă cauză. Ambii pacienți sunt internați în spital, cu stare stabilă”, precizează medicul ortoped Alexandru Patrașcu.

Medicii se declară îngrijorați de faptul că tot mai multe femei aleg să nască acasă și din păcate în unele cazuri apar complicații fatale, cum a fost cazul femeii de 42 de ani care a murit luni, după ce născuse acasă sâmbătă (detalii aici  https://zch.ro/o-pietreanca-a-decedat-dupa-ce-a-nascut-acasa/ ).

 

C.I.

Articolul precedentFOTO. Camion răsturnat în șanț, doi răniți
Articolul următorÎnchisoare cu executare pentru patronul de la Chaplin‘s