furt lantisorO femeie de 70 de ani din Piatra-Neamţ a fost jefuită, în după-amiaza de 3 iunie, pe Aleea Viorelelor, într-o zonă destul de circulată din oraş. O tânără i-a smuls, pur şi simplu, lănţişorul de la gât şi a fugit când victima a început să ţipe. Din toţi martorii, un tânăr de 23 de ani a fugit după agresoare, a prins-o şi a anunţat poliţia. Patrula care s-a dus la faţa locului a stabilit că este vorba despre Iuliana Zaharia, născută undeva prin Buzău, dar stabilită în Piatra-Neamţ după căsătorie şi mare amatoare de păcănele.

„Cu ocazia extinderii cercetărilor, s-a stabilit că tânăra mai este bănuită de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie şi în ziua de 02.06.2015, când ar fi smuls lănţişorul unei femei de 58 de ani, din Piatra Neamț”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Prejudiciul cauzat ambelor părţi vătămate a fost estimat la suma de 2.500 lei, fiind recuperat integral de către polițiști. Tânăra de 27 de ani a fost reţinută pentru 24 ore, pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, cu propunere de arestare preventivă. Pe această cale poliția nemțeană mulțumește tânărului,care prin implicarea sa a dat dovadă de un înalt spirit civic, iar prin evidențierea acestei atitudini dorim să încurajăm inițiativa persoanelor, care sunt martore la săvârșirea unei infracțiuni, de a alerta organele de poliție prin apelarea numărului unic 112 și de a descuraja indiferența, neimplicarea, toleranța față de situațiile când o persoana are nevoie de sprijinul celor din jur”.

În după amiaza de 4 iunie, Iuliana Zaharia a fost dusă în faţa instanţei, aşa că soarta ei e în mâna judecătorilor. În mod normal ar trebui trimisă după gratii pentru 30 de zile, în primă fază, poate-i face bine şi la tratarea dependenţei de păcănele. (C. MIRCEA)