0:00

O tânără de 19 ani din Iași a fost ucisă de un urs pe un traseu din Munții Bucegi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTânăra ieșeancă și-a pierdut viața după ce a fost atacată și târâtă de un urs, într-o râpă. Acest incident dramatic a avut loc în apropiere de Valea Spumoasă, pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi, marți, 9 iulie.

Apelul de urgență a fost făcut chiar de prietenul tinerei, martor la întreaga tragedie. A intervenit rapid o echipă de la Salvamont Prahova, care, din păcate, nu a putut face altceva decât să constate decesul. Operațiunea de recuperare a fost extrem de dificilă din cauza terenului accidentat și a prezenței continue a ursului în zonă, aflat la aproximativ 10-15 metri de echipa de salvatori.

Prietenul victimei a fost coborât în siguranță în stațiunea Bușteni, unde a fost preluat de polițiști pentru audieri. Salvamont România a transmis informații despre incident printr-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, subliniind dificultatea operațiunii și prezența periculoasă a ursului.

Trupul tinerei a fost recuperat după ce echipa de intervenție autorizată în astfel de misiuni, a reușit să împuște ursul agresiv, care atacase de mai multe ori și echipele de salvatori.

Zona în care s-a petrecut tragedia este cunoscută pentru aparițiile frecvente ale urșilor, însă acest exemplar s-a dovedit a fi extrem de agresiv.

Denisa POPA

Foto ilustrativă: arhivă

Articolul precedent3 ani pentru o autorizație de construire a unui bloc la Târgu-Neamț. Nova House SRL și Primăria Târgu-Neamț au câștigat procesul cu Prefectura Neamț
Articolul următorEvaluare națională Neamț 2024: mai mult de jumătate dintre lucrările contestate au primit note mai mari!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.