0:00

Evaluare națională Neamț 2024: mai mult de jumătate dintre lucrările contestate au primit note mai mari!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa examenul de Evaluare națională, la centrele de examen au fost primite 462 de contestații, reprezentând 5,88% din totalul notelor primite de candidații din județul Neamț.

Dintre acestea 251 au fost depuse la Limba și literatura română și 211 la Matematică.

În cazul a 158 dintre lucrările scrise la Limba și literatura română candidatul a primit o notă mai mare după reevaluare, cea mai mare diferență fiind de 0,90 puncte. Pentru 83 de elevi nota după contestație a fost mai mică decât cea primită inițial, diferența cea mai mare fiind de 1,00 punct.

La Matematică, pentru 92 de lucrări au fost acordate note mai mari, cea mai mare diferență fiind de 0,65 puncte, iar pentru 72 de lucrări au fost acordate note mai mici după contestații, diferența maximă fiind de 0,55 de puncte, potrivit informațiilor furnizate de Dana Lăcrămioara Păiuș, președintele Comisiei județene de evaluare națională Neamț.

Pe total contestații situația este următoarea: 250 de lucrări au primit note mai mari după reevaluare, reprezentând 54,11% din total, iar 212 au fost notate cu mai puțin decât inițial.

Angela Croitoru

Articolul precedentO tânără de 19 ani din Iași a fost ucisă de un urs pe un traseu din Munții Bucegi
Articolul următorMuniție din al Doilea Război Mondial descoperită la Brusturi. Este a treia intervenție de acest fel în opt zile
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.