0:00

Muniție din al Doilea Război Mondial descoperită la Brusturi. Este a treia intervenție de acest fel în opt zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn mai puțin de 10 zile, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Brusturi pentru trei misiuni pirotehnice.

Primele două misiuni au avut loc în data de 2 și 5 iulie. Detalii despre acestea puteți citi aici și aici.

Echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a descoperit în data de 9 iulie, două bombe. Acestea au fost găsite pe timpul desfășurării unei ședințe de pregătire de specialitate în pădurea Culeșa din comuna Brusturi.

Elementele de muniție descoperite, o bombă de aruncător de calibru 82 mm și o bombă de aruncător de calibru 120 mm, sunt din perioada celui de al Doilea Război Mondial.

Muniție din al Doilea Război Mondial descoperită la Brusturi. Este a treia intervenție de acest fel în opt zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValea Culeșa a fost locul unei importante bătălii din al Doilea Război Mondial unde trupele române, cu sprijinul artileriei germane, au reușit să reziste în fața ofensivei sovietice. Peste 14.000 de combatanți de fost declarați morți sau dispăruți (aproximativ 4.000 de români și 10.000 de ruși).

Muniția descoperită, a fost transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat pentru a fi ulterior distrusă.

Denisa POPA

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentEvaluare națională Neamț 2024: mai mult de jumătate dintre lucrările contestate au primit note mai mari!
Articolul următorPrimăria Piatra Neamț: „Alte opt spații de joacă, mai sigure pentru copii”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.