0:00

3 ani pentru o autorizație de construire a unui bloc la Târgu-Neamț. Nova House SRL și Primăria Târgu-Neamț au câștigat procesul cu Prefectura Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSă construiești ca dezvoltator imobiliar un bloc într-un oraș precum Târgu-Neamț este din start o aventură. Știi că orașul este mic, că vor fi reclamații, că obținerea autorizației va fi un chin și că vei avea de dat explicații după explicații. Este cazul blocului construit pe strada Petru Rareș nr. 11 de către firma Nova House Neamț SRL, care a fost proiectat pentru 10 apartamente și spații comerciale la parter. La nici 3 luni după emiterea autorizației, a început caruselul controalelor și a drumului spre instanțe (amănunte aici). Au intrat în horă cei de la Inspectoratul Regional în Construcții care au cerut Instituției Prefectului să formuleze o acțiune în instanță pentru anularea autorizației de construire, apoi Prefectura, care a cerut explicații de la Primăria Târgu-Neamț după care s-a ajuns în instanță.

Tribunalul Neamț a considerat că aspectele semnalate privind lipsa unei mențiuni de genul „conform cu originalul” pe un document sau faptul sesizat că ar fi existat abateri de la prevederile legale la emiterea certificatului de urbanism nu sunt în măsură să ducă la anularea autorizației de construire. Decizia Tribunalului a fost confirmată de către Curtea de Apel de la Bacău.

Discuțiile par să fi pornit de la niște vecini care au fost nemulțumiți că le dispăreau locurile de parcare, o parte dintre ei au și depus mărturie, dar concluzia a fost că ”disconfortul produs de vecinătățile obiectivului de investiție vor fi la un nivel nesemnificativ și nu vor afecta negativ confortul și starea de sănătate a ocupanților imobilului și nici funcționrea obiectivului un va influența negativ starea de sănătate și confortul locuitorilor din vecinătate”.

În acest moment lucrurile au intrat în zona legalității, dar cazul de la Târgu-Neamț arată că la nivelul autorităților locale, la nivelul celor care au în sarcină verificarea autorizațiilor, există lacune care pot pune piedici unor investiții private. Dacă mai adăugăm aici și faptul că legat de aceeași lucrare avem un alt proces în care există o decizie în primă instanță legat de o persoană fizică care din calitate de polițist ar fi acționat ca și cum ar fi fost parte interesată (amănunte aici), vedem și reversul situației, putând avea un tablou complet al faptelor.

(V.B.)

Articolul precedentAccident în Târgu Neamț: dacă ești băut, ești bun de plată chiar dacă nu e vina ta
Articolul următorO tânără de 19 ani din Iași a fost ucisă de un urs pe un traseu din Munții Bucegi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.