0:00

Polițist condamnat pentru că a intrat în afaceri, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMagistrații din cadrul Tribunalului Neamț s-au pronunțat într-un dosar penal în care un polițist din cadrul IPJ Neamț a fost acuzat de procurorii anticorupție pentru că a devenit antreprenor. Ionică Alin Stoica a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Instanța de fond l-a găsit vinovat pe omul legii de la Biroul de Investigare a Criminalității Mediului de Afaceri și a aplicat o pedeapsă de 9 luni de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Despre această situație Mesagerul de Neamț a scris în exclusivitate (amănunte aici). Alte amănunte referitoare la caz aici).

Stoica a fost obligat de judecători să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Târgu Neamț sau Primăria Bălțătești. Instanța i-a atras atenția asupra faptului că, în cazul în care nu respectă măsurile de supraveghere sau obligațiile stabilite ori comite o nouă infracțiune, suspendarea poate fi revocată și se va dispune executarea efectivă a pedepsei de 9 luni. „Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercițiul dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, al dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, pedeapsa accesorie urmând a fi executată efectiv doar în ipoteza revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei principale”, a stabilit Tribunalul Neamț. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

În luna ianuarie a anului trecut procurorii DNA au finalizat urmărirea penală și au trimis dosarul în instanță. Anchetatorii au arătat că în perioada mai-septembrie 2021, în calitate de administrator de fapt al unei firme, polițistul împreună cu alte persoane ar fi construit un bloc de locuințe la Târgu Neamț. Simultan el avea și calitatea de inspector de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroul de Investigare a Criminalității în Mediul de Afaceri.

(G. S.)

Articolul precedentUltima zi din anul școlar 2023-2024
Articolul următor„Oameni pe Hogaș” revine pe 22 iunie pentru a patra ediție
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.