Piațeta din fața gării din Bicaz este gata. Lucrările au fost finalizate zilele trecute, iar în ultima ședință de Consiliu Local s-au mai alocat încă vreo 29.000 de lei (cu tot cu TVA) pentru amenajarea spațiului. Banii au fost solicitați, așa cum apare în Hotărârea de Consiliu, pentru costuri suplimentare. Nu toți consilierii au fost de acord cu alocarea de noi sume pentru acest obiectiv. Grupul PNL-iștilor s-a arătat împotriva acestei propuneri, cerând o situație a cheltuielilor totale cu lucrările necesare pentru construirea piațetei.

În final, piațeta apare ca o pată proaspătă de culoare ce „ascunde” în spatele ei imaginea unei gări „trase pe dreapta” și oferă posibilitatea unei priveliști mai plăcute, atât pentru cei care tranzitează orașul, cât și pentru elevii și profesorii de la Liceul ”Carol I”, care se află în apropiere. Totodată, noua priveliște înlocuiește imaginea neplăcută a unei parcări improvizate preferată de tiriștii care obișnuiau să oprească acolo. Proiectantul general al piațetei este SC GREEN PROJECT Iași, iar constructor-antreprenor general este SC BARBICIP SRL Piatra Neamț. (M.T.)

P.S.: Piațeta din Bicaz a fost sprijinită cu peste 200.000 de lei noi până acum, în diverse tranșe și cu diverse explicații.

Articolul precedentMesaje antidrog pentru elevi și oficialitățile județului
Articolul următorZimbrii din Parcul Natural Vânători – răsfățați cu merele elevilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.