pietricica turism

După trei înfrângeri consecutive, handbalistele de la HCF Piatra Neamț au obținut sâmbătă, 8 aprilie, un succes clar, scor 25-21 (11-6), în fața echipei Activ Plopeni, într-un meci care a contat pentru etapa a XXI-a a actualei stagiuni a Diviziei A. Este a 9-a victorie pentru elevele profesorului Dan Valentin care, cu 28 de puncte, au revenit pe locul al optulea în clasament.

“Am jucat în altă formulă, am jucat cu mult tineret, cu Dorneanu la 9 metri, care-i născută în 1998, Creangă, extremă dreaptă și pivot, născută 1999, Simona Miron, extremă dreaptă, născută 1998, și cu Manolache portar, născută 1998. Meciul a curs în favoarea noastră tot timpul. Oaspetele s-au apropiat o singură dată la un gol, s-au apărat agresiv și această agresivitate a fost acceptată câteodată cu multă indulgență de cei doi arbitri. La un moment dat ne-au dominat la acest capitol, dar nu pentru mult timp, am cerut un time-out și am revenit cu forțe proaspete, astfel că, în minutul 57, conduceam cu 24-17. Am ratat apoi două situații clare, am mai dat o pasă la intercepție, pentru că altfel am fi putut câștiga la o diferență mult mai mare“, a declarat profesorul Dan Valentin, antrenorul pietrencelor.

Principalele marcatoare ale învingătoarelor au fost Balint (9 goluri), Dorneanu (8) și Rotaru-Teleucă (5). În următoarea etapă, programată pe 23 aprilie, HCF va evolua în deplasare la Știința Bacău. (Ana MOISE; FOTO: Gelu CRĂCANĂ)