0:00

Nemțenii care vor să investească bani pentru dobânzi care se apropie de 7 procente trebuie să știe că pot achiziționa titluri de stat. Ministerul Finanțelor Publice anunță o nouă emisiune valabilă până la începutul lunii iulie. Pentru investițiile de un an dobânda este de 6%, iar pentru cele de 3 ani, se acordă 6,85%.

Până pe 4 iulie titlurile de stat pot fi cumpărate online, doar de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual, pentru titlurile lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Tot de la Trezoreria Statului pot cumpăra titluri de stat și cei care nu sunt în SPV, dar perioada este mai mare și expiră pe 5 iulie. Investiții similare pot fi făcute la subunitățile Companiei Naționale Poșta Română, până pe 3 iulie în mediul rural și până pe 4 iulie în urban.

O nouă emisiune de titluri de stat: se acordă dobânzi de 6,85%, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Odată cu această emisiune avem o facilitate nouă, aceea că am implementat plata cu POS direct la sediile unităților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilă a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectuează cele mai multe dintre subscrieri. Următorul pas este ca anul acesta să dezvoltăm și o aplicație care să permită achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciază. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. (G.S.)

Articolul precedentGeorge Simion este candidatul AUR la alegerile prezidențiale
Articolul următorFOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.