0:00

La sediul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț a avut loc concursul „Micii pompieri”, parte din Festivalul „Copiii – florile vieții”, ediția 2024, care a avut loc la data de 12 iunie. Evenimentul a fost o zi memorabilă pentru copiii participanți, care și-au demonstrat cunoștințele despre comportamentul adecvat în situații de urgență.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnul acesta, la concurs au participat copii de la unități de învățământ preșcolar din municipiul Piatra-Neamț și comunele Mărgineni și Tașca.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe lângă probele de cunoștințe generale despre situațiile de urgență și cele artistice, pompierii au pregătit un traseu aplicativ cu obstacole adecvate vârstei copiilor. La proba teoretică, care a constat în întrebări despre incendii, inundații și cutremure, cele 4 echipaje participante au obținut rezultate egale. De asemenea, la proba artistică, copiii au impresionat prin pregătirea lor, neputând fi departajați.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRezultatele concursului au evidențiat faptul că pregătirea copiilor în domeniul situațiilor de urgență se desfășoară periodic de către cadrele didactice, în conformitate cu parteneriatul încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă ce au primit diplomele și surprizele dulci, micii pompieri au avut ocazia să exploreze autospecialele de intervenție alături de salvatorii din tura de serviciu. Activitatea s-a încheiat cu aplauzele entuziaste ale celor mici, încântați de frumoasa întâlnire cu pompierii.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Mulțumim cadrelor didactice care au organizat și desfășurat această activitate, dar și părinților pentru implicare! A fost o plăcere să vedem prin ochii unui copil ce semnificație are meseria de pompier”, au declarat reprezentanții ISU Neamț.

FOTO Concursul „Micii pompieri” aduce bucurie pentru preșcolari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDenisa POPA

Articolul precedentO nouă emisiune de titluri de stat: se acordă dobânzi de 6,85%
Articolul următorMinivacanță de trei zile la Rusalii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.