0:00

George Simion este candidatul AUR la alegerile prezidențiale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSfârșitul campaniei electorale pentru alegerilor locale și, cel puțin la nivel teoretic și cele europarlamentare (deși acestea au fost trecute la capitolul „și altele” de partidele politice) nu a reprezentat și sfârșitul luptei politice. Chiar din seara în care s-au anunțat rezultatele au început discuțiile despre „prezidențiabili”. Bineînțeles că negocierile dintre PSD și PNL au ținut capul de afiș dar și celelalte formațiuni și candidații independenți se poziționează pentru o nouă campanie.

Prima mișcare oficială vine însă de la Alianța pentru Unirea România care a anunțat că are, oficial, candidat pentru funcția de Președinte al România. Este vorba despre președintele partidului, George Simion, care anunța încă din 12 iunie declara că: „tot mai mulți colegi îmi propun acest lucru. Luăm în calcul această variantă. Fiind un luptător, pot să duc această sarcină la bun sfârșit cu șanse”.

Sâmbătă, 15 iunie, lucrurile s-au tranșat. Consiliul Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor a decis, cu unanimitate de voturi, ca George Simion să fie candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale. Tot sâmbătă, la Arenele Romane din București va avea loc și anunțarea oficială a candidaturii.

A.C.

Articolul precedentTrei persoane rănite după un accident la Tupilați
Articolul următorO nouă emisiune de titluri de stat: se acordă dobânzi de 6,85%
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.