0:00

O nouă emisiune de titluri de stat: dobânda poate depăși 7%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii care au economii și vor să investească fără să plătească impozit pot cumpăra titluri de stat Tezaur. Noua emisiune este valabilă până la 13 octombrie, iar statul oferă dobânzi de 6,25% pentru investițiile pe un an și 7,10% pentru cele pe 3 ani. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Până la 12 octombrie achiziția se poate face online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Pot fi făcute operațiuni de deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

13 octombrie este data limită până la care titlurile de stat pot fi cumpărate de la Trezoreria Statului. La Compania Națională Poșta Română, până la 12 octombrie, se pot cumpăra titluri de în mediul urban, iar în rural se pot achiziționa până cel târziu pe 11 octombrie.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, important fiind că veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

(G.S.)

Articolul precedentIncendiu cu un decedat la Doljești
Articolul următorVIDEO/FOTO. Un autobuz de la Troleibuzul, cu 10 călători, implicat într-un accident
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.