O nouă emisiune de titluri de stat: dobânda poate ajunge la 7,2%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii care vor să investească în titluri de stat pot face acest lucru până la jumătatea lunii septembrie. Pentru investițiile de un an Ministerul Finanțelor publice anunță dobânzi de 6,30%, iar pentru investițiile pe 3 ani dobânda anuală este de 7,20%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate exclusiv online până la 14 septembrie numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Cei care aleg să cumpere de la unitățile Trezoreriei Statului pot face achiziții până la 15 septembrie. Aceia care vor achiziționa titluri de stat de la Compania Națională Poșta Română o pot face până la 14 septembrie 2023 în mediul urban și până la 13 septembrie 2023 în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

(G.S.)

Articolul precedentÎn grija statului: alocaţiile pentru susţinerea familiei s-ar putea dubla. Nu au mai fost actualizate de 7 ani!
Articolul următorAtenție la pensiile de urmaș
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.