Tinerii beneficiari de pensie de urmaș pot pierde acest drept, dacă nu depun la Casa Județeană de Pensii Neamț adeverințe eliberate de unitățile de învățământ unde urmează cursurile. Măsura îi vizează pe cei cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani, aflați în continuarea studiilor. Conform normelor legale în vigoare beneficiarii pensiei de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, au obligația de a prezenta până la data de 25 septembrie 2023 o adeverință din care să rezulte că în anul școlar 2023-2024 urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Atenție la pensiile de urmaș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeoarece anul universitar începe la data de 1 octombrie 2023, studenții urmași în vârstă de până la 26 de ani, sunt în imposibilitatea prezentării documentului până la data de 25 septembrie. Aceștia au obligația ca până la această dată să depună la sediul CJP Neamț o declarație pe proprie răspundere că își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, cu prezentarea ulterioară, dar nu mai târziu de 20 octombrie 2023, a adeverinței eliberată de unitatea de învățământ superior.

„Trebuie precizat că în cazul nedepunerii, până la data de 25 septembrie 2023, a adeverinței sau declarației pe proprie răspundere, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 va fi reținută de la plată”, anunță CJP Neamț.

Atenție la pensiile de urmaș, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDeclarația pe proprie răspundere și dovada continuării studiilor (adeverința), însoţită de cartea de identitate a titularului, se depun la unul din cele două sedii ale CJP Neamț, din Piatra Neamţ sau Roman, sau pot fi transmise prin poştă letrică la adresa din Piatra Neamț, str. Calistrat Hogaș nr. 24, jud.Neamț. În cazul minorului beneficiar al unei pensii de urmaș care a împlinit vârsta de 16 ani, pentru ca pensia să nu fie suspendată de la plată, acesta trebuie să prezinte, în luna în care împlinește vârsta de 16 ani, adeverință eliberată de unitatea școlară care să ateste că în acel an școlar urmează cursurile unei forme de învățământ organizată potrivit legii. (G.S.)

Articolul precedentO nouă emisiune de titluri de stat: dobânda poate ajunge la 7,2%
Articolul următorRegiunea Nord-Est sub cod portocaliu de căldură
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.