0:00

O nouă alianță politică se vrea alternativă „de dreapta” pentru alegerile din 2024, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUSR, PMP și Forța Dreptei urmează să formeze o nouă alianță și vor candida împreună la alegerile din 2024. Anunț oficial ar urma să fie făcut luni, 18 decembrie, de la Palatul Parlamentului în cadrul unei conferințe de presă la care ar urma să participe liderii celor trei formațiuni politice: Cătălin Drulă (USR), Eugen Tomac (PMP) și Ludovic Orban (Forța Dreptei).

Noua alianță se dorește a fi un „Pol de Dreapta”, o alternativă de dreapta pentru guvernarea actuală PSD-PNL. În sondajul INSCOP realizat la comanda news.ro în luna noiembrie a acestui an pentru alegerile parlamentare, USR a fost preferat de 14,6% dintre respondenți, pentru PMP au optat 1,7% în timp ce 1% ar fi votat cu Forța DrepteiU Un scor total al celor trei formațiuni ar fi de 17,3%, ceea ce le-ar apropia atât de PNL (creditat cu 18,4% din voturi în cadrul sondajului) și de AUR (20,2%) (mai multe amănunte despre sondaj puteți citi aici).

Va fi interesant de urmărit care va fi impactul acestei alianțe la nivelul județului Neamț, unde se știe că au existat tensiuni între USR și PMP (amănunte aici).

Z.C.

Foto: Facebook – Ludovic Orban

Articolul precedentConducerea Spitalului Botoșani decimată de DNA
Articolul următorCOMUNICAT DE PRESĂ Separatoarele de trafic de pe Str. D. Leonida-Bd. 9 Mai vor avea altă utilitate
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.