0:00

Lupta politică se ascute pe măsură ce anul electoral 2024 se apropie. Miza este cât se poate de mare, cu patru rânduri de alegeri care ar trebui să se desfășoare într-un interval foarte scurt de timp și care vor stabili cine se va afla la butoanele puterii.

Un sondaj de opinie național realizat de INSCOP la comanda news.ro arată cum stau partidele politice cu fix șapte luni înainte de alegerile europarlamentare programate între 6 și 9 iunie.

Sondajul a măsurat intenția de vot la alegerile parlamentare. PSD se menține pe prima poziție în preferințele electoratului, cu un procent de 28,7%. Pentru poziția a două se luptă PNL și AUR, ambele cu aproximativ 18%, între cele două fiind o diferență de 0,3%, deci mai mică decât marja de eroare a sondajului.

Tabloul politic în România cu 7 luni înainte de primele alegeri din 2024, ZCH NEWS - sursa ta de informații
FOTO: news.ro

Principalele trei partide, PSD, PNL și AUR sunt într-un ușor regres al intenției de vot comparativ cu luna precedentă. Doar USR și SOS România înregistrează creșteri ușoare”, a declarat Remus Ștefureac, directorul INSCOP Research citat de news.ro. USR ar obține, conform sondajului 14,6% din voturi în timp ce partidul Dianei Șoșoacă, SOS România ar ajunge la 4%.

Peste jumătate din cei care au răspuns la sondaj (50,3%) au afirmat că vor participa sigur la alegerile parlamentare în timp ce aproape 20% au susținut că nu vor vota.

În ceea ce privește perspectivele pentru viitor, 68,6% dintre respondenți consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită în timp ce doar 23,4% afirmă că se îndreaptă într-o direcție bună și 8% nu răspund.

Vlad B.

Articolul precedentJUNIORI CSM Ceahlăul U17 și U19 au debutat cu dreptul în play-off
Articolul următorTrei infracțiuni dintr-un foc!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.