0:00

Am anunțat, recent, decizia de a elimina separatoarele de benzi montate pe coridorul de mobilitate urbană Strada Dimitrie Leonida-Bulevardul 9 Mai. Măsura a avut în vedere restricțiile de modificare a proiectului și, în aceeași măsură, prioritatea pentru siguranța participanților la trafic. Pe sectorul de drum amintit, prin proiect, sunt prevăzute ca elemente de siguranță rutieră, un  număr de 2.001 separatoare de benzi, la un preț de 123 lei, exclusiv TVA/unitate. În perioada de monitorizare a condițiilor din trafic de pe coridorul D. Leonida-Bd. 9 Mai, s-a constatat că numeroase autovehicule mari (autocamioane) loveau în mod regulat aceste separatoare de benzi, distrugându-le și transformându-le în elemente de risc în trafic. Astfel, o  parte din aceste elemente au fost deja avariate și eliminate imediat de pe carosabil, deoarece puneau în pericol siguranța participanților la trafic. Cele mai multe dintre separatoarele pe coridorul de mobilitate urbană au fost recuperate, vor fi inventariate și refolosite.

COMUNICAT DE PRESĂ Separatoarele de trafic de pe Str. D. Leonida-Bd. 9 Mai vor avea altă utilitate, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Vom găsi o altă utilitate pentru separatoarele de pe coridorul de mobilitate urbană Str. D. Leonida – Bd. 9 Mai. Aceste elemente vor fi folosite pentru delimitarea locurilor din parcările publice cu plată, respectiv pentru amenajarea parcărilor de reședință de pe raza municipiului. Din primăvară, în acord cu autoritatea de management, vom căuta să aplicăm o altă soluție pe acest culoar de mobilitate urbană, una acceptată de finanțator și avizată de Poliția Rutieră”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Serviciul Comunicare

Articolul precedentO nouă alianță politică se vrea alternativă „de dreapta” pentru alegerile din 2024
Articolul următorVideo. Exercițiu de înviorare cu pompieri și polițiști în Piatra Neamț- intervenție la un posibil incendiu auto
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.